Våra lärare

Kelsang Jema – Huvudlärare Jema1 20141014

Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till Geshe Kelsang Gyatso. Hon har många års erfarenhet av buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet. 

Gen Kelsang Tubchen – Nordisk huvudlärareTubchen

Gen Kelsang Tubchen är Nya Kadampa Traditionens Nordiska huvudlärare. Hon är huvudlärare på det Nordiska Kadampa Meditationscentret i Oslo och reser även runt mycket i Norden för att besöka de olika centren och leda kurser och retreats. Gen Tubchen besöker regelbundet Hjärtjuvel och leder kurser och retreats.
Gen Kelsang Tubchen är en otroligt inspirerande lärare med ett klart sinne, en stor rikedom av kunskap och djup andlig erfarenhet som hon har fått under långa meditationsretreats. Gen Tubchen är elev till Geshe Kelsang Gyatso och har utövat buddhism och meditation i över tretton år och blev ordinerad som buddhistisk nunna år 2003. Hon är ursprungligen från England och har undervisat och guidat meditationsretreats under många år på det internationella retreatcentret Tharpaland i Skottland innan hon blev ombedd att komma till Norge år 2009.

Andra lärare

Anna Wenander

Anna leder meditationskurser både på centret i Göteborg och på vår gren i Borås.
Anna är mycket uppskattad för sin visdom, värme och uppriktiga utövning av meditation och buddhism. På ett praktiskt och uppmuntrande sätt delar hon med sig av sina kunskaper om meditation och buddhism. Anna har tre barn och brinner för att integrera meditation i barn och familjers vardag.  Anna studerar en internationell lärarutbildning på distans och åker även regelbundet på olika kurser och retreats både i Sverige och utomlands.

Helena

Helena har studerat på fördjupningsprogrammet i flera år och leder lunchmeditationer på centret. Helena är mycket uppskattad för sin visdom, öppna sinne och stora hjärta.
Med glädje och entusiasm delar hon med sig av sitt brinnande intresse för buddhism och meditation. Helena utbildar sig regelbundet genom att åka på olika kurser och retreats både i Sverige och utomlands. Helena är även centrets administratör.

Sofie

Sofie har många års erfarenhet av buddhism och meditation och har studerat under flera år på centrets fördjupningsprogram. Sofie är mycket uppskattad för sin visdom, sitt djup och sin stora medkänsla. På ett tänkvärt sätt delar hon från hjärtat med sig av sin kunskap om meditation och buddhism och de positiva effekter hon själv upplevt. Sofie utbildar sig regelbundet genom att åka på olika kurser och retreats både i Sverige och utomlands.

%d bloggare gillar detta: