Våra andliga vägledare

Andlig vägledare för NKT – Gen-la Kelsang Dekyong

Gen-la Kelsang Dekyong, andlig direktör för hela Nya Kadampa-traditionen, älskas och respekteras runt om i världen för sitt uppriktiga utövande och sin starka visdom och medkänsla. Hon är en modern buddhistnunna vars mål är att hjälpa människor från alla samhällsskikt att uppnå varaktig lycka genom att utveckla inre ro.

Hon har varit Geshe Kelsang Gyatsos elev i 30 år. Under den tiden har hon också inspirerat tusentals människor runt om i värlen genom sin djupa tillit till sin andlige vägledare; hon har verkligen tagit hans undervisning till sitt hjärta och satt den i praktiken i alla aspekter av livet.

Gen-la Dekyong är en mycket erfaren lärare i buddhism som har undervisat på många center runtom i världen.

Gen-la har ägnat sitt liv åt att sprida Kadampa-buddhism över jorden genom att starta meditationscenter och tempel i så många länder som möjligt. Hon ger entusiastiskt stöd och uppmuntran till alla som deltar i de projekten.

Vice andlig vägledare för NKT – Gen-la Kelsang Jampa

Gen-la Kelsang Jampa är vice andlig ledare av den nya Kadampa Tradition – Internationell Kadampa Buddhist Union (NKT-IKBU) och huvudlärare i Kadampa Meditation Center Texas. Han är en amerikansk buddhistisk munk som vill hjälpa människor att lösa sina dagliga problem genom att utveckla vårt sinne med hjälp av meditation och modern buddhism.

Gen-la Jampa har varit lärjunge till vördade Geshe Kelsang Gyatso under många år. Under Geshe-las vägledning har han undervisat på många centra och vid olika aktiviteter internationellt. Gen-la är mycket älskad för sina tydliga och inspirerande undervisningar och för hans förmåga att beröra människors hjärtan genom sin uppriktighet och godhet.

Andlig vägledare för NKT i Norden- Gen Kelsang Dragpa

Gen Kelsang Dragpa är buddhistisk munk inom den Nya Kadampa Traditionen och den nya andliga direktören i den nordiska regionen. Han ordinerades som munk 1993, av Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche och är en av hans äldsta lärjungar.

Gen Dragpa har undervisat mycket i Nederländerna, Storbritannien, Belgien och Frankrike. Hans undervisningar är både praktiska och lätta att förstå och ta till hjärtat. De erbjuder djupgående lösningar på våra vardagliga problem.

%d bloggare gillar detta: