Sommarföredrag o. meditation

Föredrag-o-meditation-5-juli_1024x700

Speciellt sommarevent med centrets lärare Helena och Anna

Tisdag 5/7 kl 18.30-21.00
Kostnad: 280kr inkl smörgås & Fika
Endast 30 kr för fikat för er som är guld/silver stödmedlemmar

För både nybörjare & mer erfarna!

Anmälan eller drop-in i mån av plats.
Plats: Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenter, Aschebergsgatan 15, Göteborg

Boka nu-01-01

Föredrag och Meditationer

Alla vill känna kärlek men få vet hur. Alla vill känna lycka men få vet hur.
Söker du kärlek och lycka? Kom och dela en stund med oss och möt olika tankar om hur du kan börja älska dig själv och få ren kärlek till andra! Är det verkligen så svårt?

Tomas Ledin sjunger:

Hon e’ flickan, som gör allt för å göra mig lycklig
Flickan, som bara vill mig väl
Hon e’ flickan, som gör allt för å göra mig lycklig
Den enda flickan för min rastlösa själ

Vi är kära i idén om kärlek i det här samhället. Det verkar ibland som om hela vårt samhälle är inriktad på att hitta rätt person – vi behöver någon som fyller det som vi tror fattas oss. Någon som uppfyller våra önskningar och tillfredsställer våra behov. Vi kan inte vara nöjda på egen hand verkar det som. ”Jag behöver någon som ger mig trygghet och gör att mitt liv blir meningsfullt. Den personen väntar. Jag vet att lycka väntar därute någonstans för mig.”

Vi vill visa en annan väg mot ren riktig kärlek ”Jag vill först lära mig finna min lycka och mening och sedan dela det med dig samtidigt som jag uppmuntrar dig att söka din lycka och livsmening”. Ren riktig kärlek handlar om vad jag kan ge eller göra för dig och andra. För att kunna ge av mitt överflöd, gränslöst och villkorslöst, behöver jag ta eget ansvar för mitt eget välmående och ge mig själv det som jag behöver för att kunna ge vidare rent till andra. Den riktiga kärleken stärker oss och då tar vi ansvar för vår lycka. Kärlek med fasthållande begär försvagar oss och vi ger bort nyckeln till vår lycka till någon annan.

Helena

Helena har studerat på fördjupningsprogrammet i flera år och leder lunchmeditationer på centret. Helena är mycket uppskattad för sin visdom, öppna sinne och stora hjärta.
Med glädje och entusiasm delar hon med sig av sitt brinnande intresse för buddhism och meditation. Helena är även centrets administratör.

Anna

Anna leder meditationskurser på centret för både barn och vuxna. Anna är mycket uppskattad för sin visdom, värme och uppriktiga utövning av meditation och buddhism. På ett praktiskt och uppmuntrande sätt delar hon med sig av sina kunskaper om meditation och buddhism. Anna studerar en internationell lärarutbildning på distans.
Varmt välkommen till en inspirerande kväll …..

 

%d bloggare gillar detta: