Vill kunna finnas där för andra

Medkänsla en positiv sinnesstämning som vill att andra ska vara fri från lidande. Ju mer vi kan stärka vår medkänsla ju mer kan vi börja lösa våra problem och finna en djupare lycka och tillfredsställelse.

Hur kan våra kurser hjälpa?

Lär dig inspirerande meditationer och tankesätt som hjälper dig att stärka din medkänsla och empati för andra.index

Några av meditationerna bygger på meditationsCD’n ”Meditations for a kind heart” som finns att köpa på centret för den som vill.

Meditationskurser 3-5 veckorskurser hålls på centret tisdagar och onsdagar samt dagskurser på torsdagar. Grundprogrammet hålls på centret måndagar. Grundprogrammet är utformad för att ge dig möjligheten att fördjupa din förståelse och erfarenhet av buddhism och meditation, genom regelbundna studier, diskussioner och meditationsträning. Vi studerar nu boken “Åtta steg till lycka”.

Boktips

Finns att köpa på centret för den som vill. De flesta böcker finns i flera olika format. Välj formatet som passar dig. Ljudbok (MP3 och CD), e-bok (PDF och ePub (iPad, Nook etc)), pocket, inbunden bok.
På centret har vi också ett bibliotek där du kan låna boken och läsa på centret. Tyvärr inga hemlån.

Att värdesätta andra är den bästa metoden för att lösa våra egna och andras problem. Problem, oro, smärta och olycka är olika sorters sinnen; de är känslor och existerar inte utanför sinnet. Om vi värdesätter alla vi möter eller tänker på kommer det inte att finnas någon grund för att utveckla avundsjuka, ilska eller andra skadliga tankar, och vårt sinne kommer hela tiden att vara tillfreds.
                                                       ”Åtta steg till lycka” Geshe Kelsang Gyatso

 

 

 

book_uc_frnt_2

 

 

 

 

 

 

 

Vill veta mer?

Du är alltid välkommen att fråga oss om det är något du undrar över. Vi finns för dig!

%d bloggare gillar detta: