Speciellt event m. gästläraren Gen Kelsang Tubshen 4 nov

Föredrag & meditation med gästläraren Kelsang Jangdom 2 juni:

Meditation – nyckeln till frihet, glädje & välmående

Onsdag 4 nov kl. 18.30-21.00     9c2b2577-14cd-49b8-ab00-3e5bd94fe21e

Alla vill vara lyckliga men lyckan tycks ofta gå oss förbi.
Vi har en tendens att förstöra vår lycka genom att utveckla negativa sinnesstämningar som ilska och bundenhet. Genom att träna oss i meditation kan vi lära oss att identifiera de sinnestillstånd som skapar olycka och gör vårt sinne spänt och gradvis ersätta dem med flexibla, skickliga och rofyllda sinnesstämningar som acceptans, kärlek, självförtroende och visdom.

Kelsang Jangdom är huvudlärare på Tara buddhistcenter i Stockholm och har många års erfarenhet av buddhism och meditation. Kelsang Jangdom är en otroligt inspirerande lärare och uppskattas mycket för sin visdom, humor, generositet och aldrig sinande energi att hjälpa andra.

Plats: Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenter, Aschebergsgatan 15, Göteborg
Kursavgift: 200 kr inkl. smörgås & fika. Ingår för dig som är silver- eller guldstödmedlem. Eller 430 kr inkl. 2-veckors uppföljningskurs.

Anmälan eller drop-in i mån av plats.

Varmt välkommen till en inspirerande kväll!

 

Upptäck vägen till lycka

Helgretreat 14-15 januari 123rf.com_20560266_xxl_maridav
kl. 10.00-16.00

Börja det nya året med att utveckla ett rofyllt och positivt sinne!

För både nybörjare och mer erfarna.
Välkommen att delta på så många pass du vill (se schema nedan)
Drop-in eller anmälan.

Boka nu-01-01

Retreatledare: Kelsang Jema
Retreatavgift: 650 kr för hela retreatet, 350 kr för endast en dag, 100 kr per pass
Ingår för dig som är Stödmedlem Hjärtjuvel
Priserna är inkl. fika.

Under detta retreat kommer vi göra en serie meditationer (Lamrim) som sammanfattar hela den buddhistiska vägen till upplysning. Genom att träna dig i dessa meditationer kommer du gradvis att utveckla ett mer och mer rofyllt och positivt sinne och steg för steg börja förverkliga din fulla potential till varaktig ro och lycka. Meditationerna kommer ha olika teman såsom vårt värdefulla människoliv, karma, tillflykt, medkänsla och visdom.
Dessa meditationer och tankesätt kan du sedan ha stor nytta av i din vardag för att minska lidande och problem och finna en djupare lycka och tillfredsställelse.

Retreatpassen (se schema nedan)
Retreatpassen kommer bestå av andningsmeditation, en kort buddhistisk bön, undervisning och en längre guidad meditation.

Mellan passen kan du slappna av på centret med en kopp té eller promenera i Vasaparken.
Retreatet ger också en fin möjlighet till andlig gemenskap och tid att diskutera kring sina  upplevelser.KnytislunchTa med dig något vegetariskt att dela eller gå ut och ät i närheten om du föredrar.
Schema
Lördag 14 januari
kl.10.00-11.00 Pass 1
kl.11.30-12.30 Pass 2
kl.12.30-13.30 Lunch
kl.13.30-14.30 Pass 3
kl.15.00-16.00 Pass 4

Söndag 15 januari
kl.10.00-11.00 Pass 5
kl.11.30-12.30 Pass 6
kl.12.30-13.30 Lunch
kl.13.30-14.30 Pass 7
kl.15.00-16.00 Pass 8

Varmt välkommen till en inspirerande helg!

Fearless
Enligt Buddha kommer alla våra rädslor från vårt okontrollerade sinne. Under denna kurs  kommer du få lära dig inspirerande och befriande metoder som hjälper dig att överkomma dina rädslor och andra sinnestillstånd som håller dig tillbaka från att inse din fulla potential. Vi kommer utforska varifrån våra rädslor kommer och hur vi gradvis kan bli av med dem genom att meditera och sätta Buddhas undervisningar i praktiken.
Med hjälp av meditation kan du börja ta kontroll över ditt sinne och bekanta dig med naturligt positiva och starka sinnestillstånd. På så sätt kan du lära dig leva med större tillit och inre styrka och bli den lyckliga, orädda och självsäkra person du vill vara.

Upptäck meditationens djupgörande och hälsobefrämjande effekter för dig och ditt välmående

Prova på meditation och föredrag 28-31 Januari – obs scenen vid femman!

Gratis –  Donationer välkomna

Meditation är en fantastisk metod för att stilla sinnet, skingra tankarna och finna inre ro. Att meditera innebär att vi bekantar sinnet med inre ro och positiva sinnesstämningar. Detta ger oss ny positiv input och hjälper oss att släppa taget om negativa tankar och känslor. Meditation hjälper också mycket bra mot stress och har en positiv effekt på vår hälsa. Så mycket av den stress och de spänningar vi upplever vanligtvis kommer från vårt sinne och de problem vi upplever inklusive ohälsa orsakas och förvärras av detta. Bara genom att göra andningsmeditation 10-15 min varje dag så kommer vi att kunna minska dessa stressrelaterade problem. Meditationen hjälper oss att uppleva ett lungt och rymligt sinne och våra vardagliga utmaningar blir lättare att hantera.

Hjärtjuvel är en oas mitt i centrala Göteborg, Vasastan, där du kan finna inre ro och stillhet. Centret har ett brett utbud av meditationskurser och retreats på olika nivåer. Det finns kurser öppna för alla och du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta.
Målet med kurserna är att lära sig att bevara ett rofyllt och positivt sinne i vardagen med hjälp av meditation och buddhistiska tankesätt.

Schema

Torsdag  16.00-16.30  Prova på Meditation och Föredrag om meditationens hälsobefrämjande effekter och info om Hjärtjuvels verksamhet

med Buddhistnunnan Kelsang Jema

Jema1 20141014

Fredag 12.30-13.15     Prova på Meditation och Föredrag om meditationens hälsobefrämjande effekter och info om Hjärtjuvels verksamhet

med Buddhistnunnan Kelsang Jema

Lördag 17.00-17.30    Prova på Meditation + Föredrag om meditationens hälsobefrämjande effekter och info om Hjärtjuvels verksamhet

med föredragshållaren Fredric från centret

28(1)

Söndag 11.00-11.40  Prova på Meditation och föredrag om meditationens hälsobefrämjande effekter och info om Hjärtjuvels verksamhet

med föredragshållaren Fredric från centret

Välkomna efteråt för samtal och frågor om vår verksamhet och
Varmt välkommen till inspirerande dagar!

Lägg till i din kalender:

 

 

 

Lägg till i din kalender:

%d bloggare gillar detta: