Sommarkurs Meditation för nybörjare

Sommarkurse_1024x700


Kursdatum:
28/6, 19/7, 9/8         Tisdagar kl 18.30-20.00
Valfritt hel kurs eller fristående tillfällen
OBS! 5/7 även ett specialevent med föredrag och meditation

Kursledare: Anna

Kursavgift: 430 kr för tre tillfällen.
Drop-in pris: 150 kr per tillfälle eller rabattkort (se nedan).

Anmälan eller Drop in

Boka nu-01-01

 


Kursinnehåll:
Lär dig grunderna i meditation och få praktiska tips och inspiration för att komma igång och meditera hemma. Du kommer få lära dig enkla och inspirerande meditationer som du sedan kan fortsätta att göra hemma för att minska stress och bevara ett mer balanserat och positivt sinne i vardagen. Dessa meditationer hjälper dig att dämpa dina distraktioner och vara mer närvarande i nuet samtidigt som du har en positiv sinnesstämning. Vi kommer även titta på hur alla kan lära sig att meditera på ett sätt som är enkelt att integrera i våra moderna, upptagna liv.


Inre utrymme och klarhet

”Genom meditationsträning skapar vi ett inre utrymme och klarhet som gör att vi kan kontrollera vårt sinne oavsett yttre omständigheter. Så småningom utvecklar vi mental balans, ett balanserat sinne som är rofyllt och positivt hela tiden, snarare än ett obalanserat sinne som pendlar mellan ytterligheterna av exaltering och missmod.

 

Om vi tränar i meditation regelbundet, kommer vi så småningom kunna utrota våra negativa sinnesstämningar, orsakerna till alla våra problem och lidande. På så sätt kommer vi uppleva varaktig inre ro.”

 

Citerat från ”The New Meditation Handbook” av Geshe Kelsang Gyatso.


Rabattkort s
om gäller på alla våra kvällskurser på tisdagar & onsdagar och dagskursen på söndagar. Rabattkorten finns att köpa på centret.
Rabattkort 5 gånger: 600 kr (ord.pris 750 kr)
Rabattkort 10 gånger: 1100 kr (ord.pris 1500 kr)

Vi erbjuder 10 % rabatt på den andra kvällskursen du anmäler dig till. 15 % rabatt på den tredje. Du har också möjlighet att bli stödmedlem på centret. Läs mer här om vad som ingår i våra mycket förmånliga stödmedlemskap.

Varje kurstillfälle börjar med en kort bön och en andningsmeditation. Efter det har vi en genomgång av de olika meditationerna och tankesätten samt hur vi praktiskt kan använda dem i vår vardag. Vi avslutar med en guidad meditation på dagens tema. Det finns också utrymme för frågor och diskussion. Vi sitter på vanliga stolar och gör inga fysiska övningar så du behöver inga särskilda kläder.

Varmt Välkomna!123rf.com_27831187_s_cukmen

%d bloggare gillar detta: