Retreat på Kuggaviksgården 6-8 september

Tjej retreat
UTVECKLA ETT GOTT HJÄRTA

6-8 september
Fredag kväll – söndag lunch

Kuggaviksgården vid havet utanför Kungsbacka

Retreatledare: Kelsang Jema

För både nybörjare & mer erfarna!
Boka nu-01-01

Sista anmälnings- och betaldag: 28 augusti

Retreatavgift
Fredag-söndag

2600 kr för enkelrum
2300 kr för dubbelrum
2100 kr för 3-4 bäddsrum
Priserna är inkl. meditationspass och vegetarisk mat

Njut av en rofylld helg i vackra omgivningar vid havet och
upptäck den djupa inre ro och lycka du kan finna i ditt eget sinne genom meditation.

Syftet med retreat är att sätta åt sidan en viss tid för att rikta sin medvetenhet inåt och fokusera på sin andliga utveckling. Bara några dagars fokuserad meditation i retreat kan ge stora resultat, och ofta är det först vid dessa tillfällen som vi verkligen känner av de djupare effekterna av meditation.
Genom att stänga av våra mobiltelefoner och lämna vardagens stress och bekymmer kan vi fokusera på vår andliga utveckling och upptäcka den enorma potential vi alla har för att uppleva ro och lycka.

Mellan passen finns det möjlighet att vila och promenera i de vackra omgivningarna vid havet. En perfekt möjlighet att återhämta sig och komma tillbaka till vardagen med ett klart och rofyllt sinne.

MEDITATIONSPASSEN
Under retreatet kommer vi göra en serie meditationer som hjälper oss att stärka vår kärlek och medkänsla och utveckla ett gott hjärta. Genom att meditera på kärlek
kan vi utveckla ett rofyllt och positivt sinne och förbättra våra relationer och göra dem mer harmoniska och tillfredsställande. Meditationerna hjälper oss också att rena vårt sinne från negativitet och väcka vår potential för varaktig ro och lycka.

Meditationerna kommer bygga på den inspirerande boken
”Den nya Åtta steg till lycka – Den buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet”
av Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso. Boken finns att köpa på plats och även på centret i Göteborg.

”Om vi värdesätter alla vi möter eller tänker på så kommer det inte finnas någon grund att utveckla avundsjuka, ilska eller andra skadliga tankar och vårt sinne kommer förbli rofyllt hela tiden”.
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso – Den nya Åtta steg till lycka

 

Åtta steg till lyckaOM BOKEN
Den mycket älskade buddhistiska dikten Åtta verser för att träna sinnet av Geshe Langri Tangpa utgör grunden för Geshe Kelsangs bok
Den nya Åtta steg till lycka. Dikten och Geshe-la’s förklaring visar hur vi alla kan lära oss att förvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter.
Boken presenterar praktiska sätt att använda Buddhas tidlösa visdom för att stärka vår kärlek, visdom och medkänsla. Genom dessa metoder kan vi finna en djup inre ro, överkomma problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential. 

Meditationspassen kommer börja med lite andningsmeditation och en kort buddhistisk bön. Sedan kommer läraren ge en kort och inspirerande undervisning och vi avslutar med en guidad lite längre meditation.

TYSTNAD
Retreatet
kommer vara i tystnad på förmiddagarna fram till lunch.
På eftermiddagarna och kvällarna finns det möjlighet att prata och dela sina erfarenheter.
Tystnaden ger oss en värdefull möjlighet att minska våra distraktioner och stilla vårt sinne.
På så sätt kan vi koncentrera oss bättre i meditationen och fördjupa vår kontemplation och insikter. Det kommer vara möjligt att ställa frågor, både skrivna och personligen, till läraren när som helst under retreatet.

Kelsang Jema
Jema1 20141014

Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till Geshe Kelsang Gyatso. Hon har många års erfarenhet av buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet. 

PRAKTISK INFORMATION
Kuggaviksgården ligger vid havet i Åsa, 18 km söder om Kungsbacka, ca 5 mil från Göteborg.
Vi hoppas kunna erbjuda samåkning från Göteborg men vi kan inte garantera detta.

Allmänna kommunikationsmedel
För tider se: www.vasttrafik.se

Hitta hit – med bil 

Välkommen att kontakta oss om du har frågor.
Varmt välkommen på retreat!

 

%d bloggare gillar detta: