Tyst retreat på Kuggaviksgården

Asa_retreat

UTVECKLA DIN KONCENTRATION
– Nyckeln till inre styrka och lycka

7-10 april 2023
Fredag kväll till måndag lunch (eller fredag kväll till söndag lunch)
Kuggaviksgården vid havet i Åsa, utanför Kungsbacka

Retreatledare: Kelsang Jema
För både nybörjare & mer erfarna!

Boka nu-01-01
Det går fortfarande bra att anmäla sig.
Sista anmälnings- och betaldag:
6 april
Vi har tyvärr behövt höja priserna lite eftersom kursgården har höjt sina priser.

Retreatavgift
Fredag-måndag
4830 kr för enkelrum
3930 kr för dubbelrum

Fredag-söndag
3990 kr för enkelrum
3130 kr för dubbelrum
Priserna är inkl. meditationspass och vegetarisk mat och fika.

Njut av en rofylld långhelg i vackra omgivningar vid havet.
Genom att stänga av våra mobiltelefoner och lämna vardagens stress och bekymmer kan vi fokusera på vår andliga utveckling. Bara några dagars fokuserad meditation i retreat kan ge stora resultat, och ofta är det först vid dessa tillfällen som vi verkligen känner av de djupare effekterna av meditation. Mellan passen finns det möjlighet att vila och promenera i de vackra omgivningarna vid havet.

Kuggavik cykel

KONCENTRATIONSTRÄNING
I våra moderna, upptagna liv är vår uppmärksamhet ofta splittrad och vårt sinne fyllt med oändliga distraktioner. Genom att träna oss i koncentration och mindfulness kan vi lära oss att vara mer närvarande i nuet och välja att fokusera på det som gör sinnet rofyllt och positivt. Med denna nyfunna koncentration kommer vi betydligt kunna förbättra våra meditationer.

Under denna retreat kommer vi träna vår koncentration för att i framtiden kunna nå den högsta koncentrationen, känd som stilla bestående. Stilla bestående är ett djupt rogivande tillstånd som ger vårt sinne en enorm kraft och smidighet.
Under retreaten uppmuntras deltagarna att träna på en enda meditation, andningsmeditation, meditation på sinnets klarhet eller meditation på kärlek.
Veckorna innan retreaten kan du göra en daglig koncentrationsträning hemma om du vill. Det är en bra förberedelse för retreaten. Vi kan maila dig instruktioner till denna träning.

MEDITATIONSPASSEN
Meditationspassen kommer börja med en kort buddhistisk bön. Sedan kommer läraren ge en kort och inspirerande undervisning och vi avslutar med en guidad meditation. Passen kommer vara en timme långa. Det kommer vara ett pass på fredag kväll, fyra pass på lördagen och söndagen och två pass på måndag förmiddag.

 

TYSTNAD
Retreaten
kommer vara i tystnad från lördag morgon till måndag förmiddag.
Tystnaden ger oss en värdefull möjlighet att minska våra distraktioner och stilla vårt sinne. Det kommer vara möjligt att ställa frågor, både skrivna och personligen, till läraren när som helst under retreaten.

KESLANG JEMAJema1 20141014
Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till Geshe Kelsang Gyatso. Hon har många års erfarenhet av buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet.

PRAKTISK INFORMATION
Flygfoto-Solvik-Kuggaviksgården ligger vid havet i Åsa,
18 km söder om Kungsbacka, ca 5 mil från Göteborg. Vi hoppas kunna erbjuda samåkning från Göteborg men vi kan inte garantera detta.

HITTA HIT
Med bil och kollektivtrafik
För tider se: www.vasttrafik.se

Välkommen att kontakta oss om du har frågor.
Varmt välkommen på retreat!

%d bloggare gillar detta: