Nyhet! Föredrag & kurser på söndagar dagtid


Överkom rädslor & ångest – 2-veckorskurs

girl_over_city
Med centrets huvudlärare och buddhistnunna Kelsang Jema

Kursstart: 3 december
Söndagar kl. 11.00-12.30, vecka 48-49

Anmälan eller drop-in! För både nybörjare & mer erfarna.

Boka nu-01-01

Vi upplever alla olika grad av rädslor och ångest i våra liv. Enligt Buddha kommer alla våra rädslor från vårt okontrollerade sinne.
Under denna kurs kommer du få lära dig inspirerande och befriande metoder som hjälper dig att överkomma dessa smärtsamma och begränsande sinnestillstånd.
Vi kommer utforska varifrån våra rädslor och ångest kommer ifrån och hur vi gradvis kan bli av med dem genom att träna oss i meditation och mindfulness.
Med hjälp av meditation kan du börja ta kontroll över ditt sinne och bekanta dig med naturligt positiva och starka sinnestillstånd. På så sätt kan du lära dig leva med större tillit och inre styrka och bli den lyckliga, orädda och självsäkra person du vill vara.

Meditation är en fantastisk metod för att stilla sinnet, skingra tankarna och finna inre ro. Att meditera innebär att vi bekantar sinnet med inre ro och positiva sinnesstämningar. Detta ger oss ny positiv input och hjälper oss att släppa taget om negativa tankar och känslor. Meditation hjälper också mycket bra mot stress och har en positiv effekt på vår hälsa.

Vecka 1, 3 dec – Varför vi blir rädda och hur vi kan släppa taget om våra rädslor
Vecka 2, 10 dec –
Varför vi får ångest och hur vi kan hantera den

Man kan delta på båda tillfällena eller bara ett av dem.
Varje kurstillfälle består av en praktisk och inspirerande undervisning och två guidade meditationer.

Kostnad: 280 kr för 2-veckorskursen, 150 kr drop-in pris eller rabattkort.

15 % rabatt för dig som är arbetslös/ sjukskriven/ pensionär/ student
mot uppvisande av intyg.

KELSANG JEMA
Jema1 20141014Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till Geshe Kelsang Gyatso. Hon har många års erfarenhet buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet.

Varmt välkommen!

%d bloggare gillar detta: