Nordisk Dharmafestival 28-31 aug

Du är varmt välkommen till den nordiska Dharmafestivalen 2015, i Oslo den 28-30 augusti, med den internationellt kända buddhistiska Gen-la Kelsang Dekyonglärare Gen-la Kelsang Dekyong. Gen-la Dekyong är andlig direktör för hela Nya Kadampa Traditionen och hon undervisar på stora Kadampa evenemang runt om i världen. Under årens lopp har hon berört tusentals människor genom att inspirera oss att integrera Buddhas läror i vår moderna vardag. Den nordiska Dharmafestivalen startar med ett offentlig föredrag och följs av en helg fylld av olika aktiviteter. Det är en fantastisk möjlighet för människor över hela Norden att samlas, träffa andliga vänner och få praktisk a och inspirerande läror direkt från Gen-la Dekyong för att utveckla inre ro, kärlek och visdom.

Att åka på en buddhistisk festival är en spännande upplevelse och en mycket meningsfull semester.

 

Fredag 28 augusti 

Öppet föredrag – Ett lyckligt & meningsfullt liv

Vi vill alla att vara lyckliga och fria från problem och vi använder all vår tid och energi till att uppnå detta. Men är det möjligt att njuta av ett helt lyckligt och meningsfullt liv? Är det möjligt att fortfarande vara rofylld och lycklig när vi står inför svårigheter och utmaningar i våra liv?

Under detta öppna föredrag kommer den internationellt kända läraren och buddhistiska nunnan Gen-la Dekyong att undersöka hur detta är fullt möjligt för vem som helst, även i ett upptaget, modernt liv. Meditation är nu mer och mer vanligt i samhället och många människor från alla samhällsskikt upptäcker dess praktiska fördelar. Människor som mediterar stärker sin inre ro, lycka och välbefinnande och kan njuta mer av vardagen och av sina relationer.

NDF2015LitthusBannerWebNEW
Gen-la Dekyong kommer att introducera en enkel och praktisk inställning till meditation och vardagen, baserad på modern buddhism, som kommer att leda till äkta och bestående resultat i vår strävan efter lycka och frihet. Kvällen innehåller ett föredrag och en avkopplande guidad meditation och kommer att presenteras på en tydlig och lättförstårlig engelska.

Plats: Litteraturhuset, Wegerlandsveien 29, Oslo
Datum: Fredag 28 augusti kl.18:00-19:30
Pris: Kr. 90,- (kr. 60,- studenter & pensionärer). Priset är i norska kronor och betalas på plats eller vid anmälan på hemsidan.
Bjud in och dela eventet på Facebook.

Boka nu-01-01

Lör 29 Augusti

– Åtta steg till lycka

Gen-la Dekyong kommer att ge praktiska och inspirerande undervisningar till den mycket älskade buddhistiska dikten Åtta verser att träna sinnet. Denna dikt avslöjar hur alla kan lära sig att omvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och frigörande andliga insikter.

Vi kommer att upptäcka praktiska sätt att kunna använda denna tidlösa visdom för att stärka vår acceptans, visdom och medkänsla. Genom dessa metoder kan vi upptäcka en djup inre ro, övervinna problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga den fulla potentialen i vårt mänskliga liv.

Web

Sön 30 augusti

– Långt liv empowerment av Buddha Amitayus

Ett empowerment är en djupt rofylld guidad meditation genom vilken vi får en Buddhas inspirerande välsignelser. Gen-la Dekyong kommer att ge empowermentet av Buddha Amitayus, Buddhan av Långt liv. På så sätt kan vi koppla oss till en kraftfull källa av inspirerande energi, öka vår livslängd, visdom och lycka, som kommer att stödja oss under hela vårt andliga liv. Empowermentet och undervisningarna om Buddha Amitayus utövningen kommer hjälpa oss att få tillgång till den potential vi alla har för att uppleva den högsta inre ron och lyckan av upplysning.
Plats: Sagene Samfunnshus, Kristiansands gate 2, Oslo
Datum och tid: Lördag 29 augusti 10:00-16:45. Söndag 30 augusti 10:00-17:00
Pris: Kr. 870,- hela helgen eller kr. 500,- per dag (inklusive vegetarisk lunch)
Bjud in dina vänner och dela eventet på Facebook.

Boka nu-01-01

%d bloggare gillar detta: