Mindre stress, tack!

Stress leder till ohälsa. När vi är stressade är det vanligt att vi fokuserar på våra begränsningar och missar det viktiga; att identifiera oss med våra potentialer.

Tålamod och acceptans mot sig själv och andra är viktiga faktorer och de hjälper oss vara realistiska och möta livet med ett öppet sinne. Buddhistiska tankesätt hjälper oss att förstå potentialen vi alla bär på och meditationen är ett verktyg för att bland annat hitta denna potential. Meditation är ett verktyg som ger snabbt resultat.

Första hjälpen-tips

Andas. Stanna upp och bara andas. Var närvarande i nuet, var ”mindful”, och koncentrera dig åter igen på andningen. Följ luftens väg in och ut genom näsan. Om du vill kan du göra en enkel andningsmeditation.

Fundera över vad som är viktigt för dig? Fokusera på det när du med acceptans och tålamod tar dig an uppgiften igen.

Hur kan våra kurser hjälpa?

När saker går fel i vårt liv och vi stöter på svåra situationer brukar vi se situationen i sig som problemet, men i själva verket så kommer alla problem vi upplever från sinnet själv. Om vi besvarade svåra situationer med ett positivt eller rofyllt sinne så skulle situationerna inte vara problem för oss. Istället skulle vi till och med komma att se dem som utmaningar eller möjligheter för växande och utveckling. Problem uppstår bara om vi besvarar svårigheter med ett negativt sinne. Om vi vill vara fria från problem och hjälpa andra att också bli det behöver vi lära oss att kontrollera vårt sinne genom meditation. Syftet med att meditera är att utveckla vårt fulla potential till varaktig lycka och vår förmåga att hjälpa andra.

Planerade kurser i ämnet:

I princip passar alla kurser eftersom målet med alla våra kurser är att lära ut hur vi i våra moderna upptagna liv kan finna balans, inre ro och varaktig lycka. Vissa kurser såsom Lär dig meditera eller Meditation för nybörjare lär ut meditation på ett enkelt och lättsamt sätt så att du ska få glädje av meditation och känna att det är ett verktyg som fungerar direkt.

Lunchmeditation

Boktipsbook_tyl_frnt_2

I boken Transform your life, förklarar Geshe Kelsang med karakteristisk klarhet hur vi lätt kan tillämpa Buddhas undervisning till våra moderna liv och börjar uppleva smak av äkta, varaktig lycka. Boken innehåller också en praktiskt kapitel, What is meditation?, om meditation och hur man mediterar.

Finns att köpa på centret för den som vill. De flesta böcker finns i flera olika format. Välj formatet som passar dig. Ljudbok (MP3 och CD), e-bok (PDF och ePub (iPad, Nook etc)), pocket, inbunden bok.
På centret har vi också ett bibliotek där du kan låna boken och läsa på centret. Tyvärr inga hemlån.

 

Vill veta mer?

Du är alltid välkommen att fråga oss om det är något du undrar över. Vi finns för dig!

Är du stressad?

Kadampa.org

%d bloggare gillar detta: