Mindfulness och varaktigt välmående

Meditation och föredrag

dreamstimemaximum_10576656

Obs! Ändring igen –
med centrets lärare Fredric och Sofie

Upptäck hur mindfulness och meditation ökar ditt välmående

Torsdag 17 mars kl 18.30-20.00

Anmälan eller drop in, obs begränsat antal platser – först till kvarn!

Kostnad: 100 kr
Ingår för dig som är silver eller guldstödmedlem
Boka nu-01-01

Plats: Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenter,
Aschebergsgatan 15, Vasastan, Göteborg – hitta hit

Drop in_lila knapp-01Du behöver ingen tidigare erfarenhet, alla är välkomna!
Detta föredrag är en perfekt introduktion till vårens meditationskurser. Denna kväll passar perfekt för dig som är nyfiken på meditation och mindfulness och vill veta mer om hur det kan hjälpa oss att uppleva ett mer varaktigt välmående och en djupare lycka i vår vardag.

Meditation är en fantastisk metod för att stilla sinnet, skingra tankarna och finna inre ro. Att meditera innebär att vi bekantar sinnet med inre ro och positiva sinnesstämningar. Detta ger oss ny positiv input och hjälper oss att släppa taget om negativa tankar och känslor. Meditation hjälper också mycket bra mot stress och har en positiv effekt på vår hälsa. Så mycket av den stress och de spänningar vi upplever vanligtvis kommer från vårt sinne och de problem vi upplever inklusive ohälsa orsakas och förvärras av detta.  Meditationen hjälper oss att uppleva ett lugnt och rymligt sinne och våra vardagliga utmaningar blir lättare att hantera.

I våra moderna, upptagna liv är vår uppmärksamhet ofta splittrad och vårt sinne fyllt med oändliga distraktioner. Genom att träna oss i mindfulness kan vi lära oss att vara mer närvarande i nuet och fokusera på det vi gör. Med hjälp av mindfulness får vi en inre frihet att kunna bryta negativa mönster i sinnet och i stället välja att fokusera på det som gör vårt sinne rofyllt och positivt.  Vi kan på så sätt lära oss  att ta vara på varje stund och använda den på ett så meningsfullt sätt som möjligt.

FREDRIC

Fredric studerar på centrets fördjupningsprogram 28(1)
och leder meditationskurser på centret.
Fredric är mycket uppskattad för sin visdom, sitt lugn och sin empati. Fredric brinner för att integrera meditation och buddhism i människors vardag och delar med värme och humor med sig av sina erfarenheter och kunskaper om meditation och buddhism. Fredric utbildar sig regelbundet genom att åka på olika kurser och retreats både i Sverige och utomlands.

SOFIE

Sofie har många års erfarenhet av buddhism och meditation och har studerat under flera år på centrets fördjupningsprogram. Sofie är mycket uppskattad för sin visdom, sitt djup och sin stora medkänsla. På ett tänkvärt sätt delar hon från hjärtat med sig av sin kunskap om meditation och buddhism och de positiva effekter hon själv upplevt. Sofie utbildar sig regelbundet genom att åka på olika kurser och retreats både i Sverige och utomlands.


Denna kväll passar också perfekt för dig som är nyfiken på centret och vår verksamhet. Vi kommer berätta om centret och vårens kursutbud och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor. Efteråt bjuder vi på förfriskningar för de som vill stanna kvar.


Varmt välkommen till en inspirerande kväll!     123rf.com_7815170_xxl_subbotina

%d bloggare gillar detta: