Meditera i Borås: Kurser

shutterstock_479099980

Plats: Meditera i Borås, Kellgrensgatan 11 (norra gaveln), Borås. Hitta hit
Parkera bilen gör du enklast på Lidholmen/Bryggaregatan.
Närmaste busshållplats är Trandögatan vid ICA Maxi, linje 2 mot Trandared. Gå upp för Stora Tvärgränd och ta höger efter pizzerian . Då är du på Kellgrensgatan och lokalen ligger i andra änden av huset. Framme 🙂

Kom gärna 10-15 min innan så du hinner hänga av dig, få plats och komma till ro.

Kontakta oss: Har du frågor tveka inte att kontakta oss på mail mediteraiboras@gmail.com eller 070-3942360.

Meditationerna vi gör på kurserna är enkla att lära sig och passar alla. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av meditation för att delta. Meditation är nyckeln till lycka!

Fler och fler människor använder sig idag av meditation i sin vardag och upplever följande fördelar:
• Ett lugnt och rofyllt sinne, en ökad medvetenhet
• Mindre stress, spänningar och oro
• Mer harmoniska relationer
• En positivare och mer avslappnad inställning till livet
• En djupare och mer varaktig lycka

___________________________________

Vi inom Nya Kadampa Traditionen (NKT) erbjuder ett omfattande utbildningsprogram bestående av tre studieprogram designad av vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso:

Allmänna programmet
Fördjupningsprogrammet (närmaste ort: Göteborg)
Lärarträningsprogrammet (närmaste ort: Oslo)

Meditationskurser på Allmänna programmet i Borås

Alla, oavsett nivå av erfarenhet eller bakgrund, kan dra nytta av de kurser som erbjuds på det Allmänna programmet. Det är ett mycket tillgängligt program som är utformat för att hantera vardagliga problem med enkla och praktiska råd som är meningsfullt enligt vår dagliga upplevelse.

Kurserna ger en grundläggande introduktion till buddhistiska läror och meditationer. Genom dessa kurser kan vi lära oss att använda Buddhas råd som en lösning på våra dagliga problem. På detta sätt kommer vi att uppleva en känsla av frid och lycka i våra liv.

Alla är välkomna – du behöver inte vara en buddhist för att delta, eller att dra nytta av kurserna.

Följande kvällar erbjuder vi kurser hos oss i Borås

Tisdagar kl.17:30-19                               Modern Buddhism

Onsdagar kl.18-19     (jämna v.)          föredrag o. meditation 

Söndagar kl.18-19                                   Bara meditation

Drop-in, fristående kurstillfällen. Ingen anmälan behövs.
Kostnad: 100 kr drop-in
Klippkort 800 kr/10 ggr
15 % rabatt på alla våra kurser och aktiviteter för dig som är arbetslös/sjukskriven/student/pensionär

___________________________________

Modern Buddhism

Tisdagar kl.17:30-19

På våra tisdagskurser som hålls Anna, följer vi boken Modern Buddhism. Vi kommer att läsa en text (2-4 sidor)/gång. Vi diskutera, reflektera och meditera över innehållet så att det kan berika vår liv.

ipad-emodern-buddhismBoken vi ska studera heter Modern Buddhism och är skriver av Geshe Kelsang Gyatso. Den finna att ladda ner gratis på (eng. version); http://emodernbuddhism.com/
Boken finns både på engelska och svenska. Båda varianterna finns att köpa i vår bokaffär. På kursen läser ur den svenska boken.

Vi träffas kl.17:30-19 varje tisdag framöver. Eftersom många säkert kommer att komma direkt från arbetet uppmuntrar vi att ni tar med något att äta. Gärna vegetarisk mat på centret, tack!

Du kommer också att lära dig grunderna i buddhistisk filosofi och sutra. Så att du lättare kan behålla den här upplevelsen av inre ro i vardagen.

Varje kurskväll består av en vägledd andningmeditation, följt av undervisning och gruppdiskussion för att avsluta med en vägledd meditation över dagens .

Passar alla och ingen föranmälan behövs. Varje kurstillfälle är fristående.

Alla är välkomna! 

___________________________________

Föredrag o. meditation

Onsdagar kl.18:00-19:00         jämna veckor

På våra onsdagskurser som hålls av Anna, kommer du att få en introduktion till meditation, så att du kan utveckla ett lugn inombords. Du kommer också att lära dig grunderna i enkel buddhistisk filosofi så att du lättare kan behålla den här upplevelsen av inre ro i vardagen.

Genom att träna i bland annat andningsmeditation och meditationer på kärleksfull vänlighet kommer du att upptäcka ditt sinnes potential för frid och äkta lycka.  Du kommer också att utveckla ett förtroende för att fortsätta att meditera hemma på egen hand.  Dessutom kommer du att lära dig hur du kan förvandla livets många svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter.

Varje kurskväll består av två vägledda meditationer och en inspirerande och praktisk föreläsning.

Dessa drop-in-meditationer passar alla och ingen föranmälan behövs. Varje kurstillfälle är fristående.

Alla är välkomna! 

___________________________________

Bara meditation

Söndagar kl.18:00-19:00

Upptäck själv meditationens lugnande inverkan under dessa 2 x 25 minuters meditation. Meditationerna vägleds av Evald och innehåller både sinnesträning och träning i medkänsla och kärlek. Bli guidad genom enkla meditationer som gör dig avkopplad i både kropp och sinne och som leder till en djup upplevelse av inre ro och välmående.

Dessa drop-in-meditationer passar alla och ingen föranmälan behövs.

Alla är välkomna! 

___________________________________

Om våra lärare i Borås

Lärare: Anna
Anna har undervisat i flera år, både på centret i Göteborg och i Borås.
Anna är mycket uppskattad för sin visdom, värme och uppriktiga utövning av meditation och buddhism. På ett praktiskt och uppmuntrande sätt delar hon med sig av sina kunskaper om meditation och  buddhism. Anna har tre barn och brinner för att integrera meditation i barn och familjers vardag.  Anna studerar en internationell lärarutbildning på distans och åker även regelbundet på olika kurser och retreats både i Sverige och utomlands.

EvaldLärare: Evald
Evald är mycket uppskattad för sitt lugn, sin visdom och sin empati. Evald har lång erfarenhet av att arbeta som coach och brinner för att vägleda människor och hjälpa dem att finna deras potential. På ett lugnt sätt delar han från hjärtat med sig av sina kunskaper om meditation och buddhism. Evald utbildar sig regelbundet genom att åka på olika kurser och retreats både i Sverige och utomlands.

%d bloggare gillar detta: