Meditera i Borås: Event

Speciellt tillfälle som du inte bör missa!

Vi kan med stor glädje välkomna buddhistnunnan Gen Kelsang Tubchen till oss i Borås. Det blir hennes första besök hos oss och troligtvis det enda på lång tid framöver då hon är mycket uppskattad och därmed upptagen i åtaganden.


tubchen-smallGen Kelsang Tubchen är huvudlärare på det Nordiska Kadampa Meditationscentret i Norge. Hon är en begåvad och inspirerande lärare och år 2013 blev hon utsedd till den andliga direktören för NKT:s nordiska gren.
Gen Tubchen blev ordinerad som buddhistisk nunna 2003 och är älskad för sina kraftfulla, klara och praktiska undervisningar och hennes djupa retreat erfarenhet. Hon besöker regelbundet de olika nordiska centren för att ge undervisningar och guida retreats.

Om föredraget:
Det är lätt i dessa dagar, då vi är upptagna med aktiviteter och annat som distraherar, att glömma bort vår djupaste önskan: lycka för oss själva och andra.

Modern buddhism visar tydligt hur de kraftfulla meditationsövningar och speciella insikter som Buddha lärde ut för 2600 år sen lätt kan integreras i våra upptagna, moderna liv, och låta oss uppfylla den där önskan på anmärkningsvärda vis.

Modern buddhism är en speciell presentation av Buddhas läror om medkänsla och visdom som förmedlar deras kärna på ett sätt som är lätt att förstå och omsätta i praktiken.

Pris: Fritt donationsbelopp

Anmälan: Drop-in i mån av plats. Anmälan för att vi ska få möjlighet att förbereda för bästa möjliga utbyte.

 

Knytkalas med meditation och filmvisning

Ta med familjen på ett annorlunda fredagsmys. Njut av en rofylld avslutning på veckan med goda vänner. Vi börjar med en avkopplande och inspirerande meditation. Därefter dukar vi upp det vi tagit med oss till knytkalaset.  Vi njuter av välsmakande vegetarisk mat och förfriskningar i en lugn miljö i vår fina lokal.

Detta är en fin möjlighet att träffa andra med ett intresse för meditation och buddhism och få inspiration i ett varmt sällskap. Du kommer att gå hem mätt, glad och bäst av allt vakna med ett klart och rofyllt sinne nästa dag.

Barnen är välkomna att vara med på meditationen men om de hellre vill vara i anslutande rum och spela spel eller liknade är det helt ok. Vi har flera olika roliga sällskapsspel.

Anmäl dig här!

FREDAGAR kl. 18-21.30
Pris per vuxen: 50 kr
Pris per barn: 0 kr

Aktuella datum:
x

Varmt välkommen till en inspirerande kväll!

%d bloggare gillar detta: