Meditera i Borås: Event

 
Knytkalas med meditation och filmvisning

Ta med familjen på ett annorlunda fredagsmys. Njut av en rofylld avslutning på veckan med goda vänner. Vi börjar med en avkopplande och inspirerande meditation. Därefter dukar vi upp det vi tagit med oss till knytkalaset.  Vi njuter av välsmakande vegetarisk mat och förfriskningar i en lugn miljö i vår fina lokal.

Detta är en fin möjlighet att träffa andra med ett intresse för meditation och buddhism och få inspiration i ett varmt sällskap. Du kommer att gå hem mätt, glad och bäst av allt vakna med ett klart och rofyllt sinne nästa dag.

Barnen är välkomna att vara med på meditationen men om de hellre vill vara i anslutande rum och spela spel eller liknade är det helt ok. Vi har flera olika roliga sällskapsspel.

Anmäl dig här!

FREDAGAR kl. 18-21.30
Pris per vuxen: 50 kr
Pris per barn: 0 kr

Aktuella datum:
1 september – filmvisning: Buddhas liv
15 december – vegetariskt julbord

Varmt välkommen till en inspirerande kväll!


Gratis föredrag & prova-på meditation – 3 okt

lotus_FB-event-toppbild

Meditation & Nyckeln till lycka
Med centrets huvudlärare och buddhistnunna Kelsang Jema

Tisdag 3 oktober
kl. 18.30-20.00

GRATIS – donationer välkomna.
Anmälan eller drop-in i mån av plats
Boka nu-01-01


Plats:
Meditera i Borås, Svenson’s hälsocenter 4:e våningen, Skaraborgsvägen  35, Borås.
Hitta hit

Du behöver ingen tidigare erfarenhet, alla är välkomna!Gratis_röd knapp-01
Detta föredrag är en perfekt introduktion till höstens meditationskurser
i Borås.

Vad är lycka? Hur kan meditation göra oss lyckligare?
Vanligtvis söker vi efter lycka och tillfredsställelse utanför oss själva,
i våra relationer, vårt arbete, våra nöjen mm. Men ofta är denna lycka kortvarig och ger oss inte den tillfredsställelse som vi söker.
Enligt buddhismen har vi alla källan till lycka inom oss, lycka är ett sinnestillstånd som uppstår naturligt från ett rofyllt och positivt sinne. Genom att träna oss i meditation och stärka våra positiva sinnesstämningar kan vi gradvis utveckla en djupare och mer varaktig lycka som kommer inifrån och inte är beroende av yttre omständigheter.

”Med hjälp av meditation kan vi utveckla och bevara ett rofyllt sinne hela tiden. Om vårt sinne är rofyllt hela tiden så kommer vi att vara lyckliga hela tiden. Så om vi verkligen önskar att vi själva och andra ska vara lyckliga hela tiden så måste vi lära oss att träna i meditation.”

Geshe Kelsang Gyatso – How to transform your life

Meditation är en fantastisk metod för att stilla sinnet, skingra tankarna och finna inre ro. Att meditera innebär att vi bekantar sinnet med inre ro och positiva sinnesstämningar. Detta ger oss ny positiv input och ger oss den mentala friheten att kunna släppa taget om negativa tankar och känslor. Meditation hjälper också mycket bra mot stress och har en positiv effekt på vår hälsa.

Under denna kväll kommer vi även att prova på att göra en enkel andningsmeditation som vi sedan kan ha stor nytta av i vår vardag.

Denna kväll passar också perfekt för dig som är nyfiken på Meditera i Borås och vår verksamhet. Vi kommer berätta om höstens kursutbud i Borås och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor. Efteråt bjuder vi på förfriskningar för de som vill stanna kvar.

Varmt välkommen till en inspirerande kväll!

%d bloggare gillar detta: