Meditera i Borås: Event

Lös dina problem med visdom

shutterstock_160648292

Föredrag & meditation med centrets
huvudlärare och buddhistnunna Kelsang Jema

Torsdag 26 oktober kl.18.30-20.00

Anmälan eller drop-in i mån av plats

Pris: 100 kr drop-in
300 kr inkl en 2-veckors uppföljningskurs på torsdagar v. 44-45
”Visdom & Dualism” med Anna Wenander.
15 % rabatt för dig som är arbetslös/sjukskriven/pensionär/student
Boka nu-01-01Plats: Meditera i Borås, Svenson’s hälsocenter 4:e våningen, Skaraborgsvägen  35, Borås.
Hitta hit

Vad är äkta visdom? Vad är verklighet? Hur kan jag påverka min egen verklighet för att lösa mina problem och skapa en lycklig framtid? Under detta föredrag kommer vi att utforska dessa frågor och flera med hjälp av Buddhas djupgående visdomsläror och meditationer.

Ofta projicerar vi våra egna missuppfattningar av människor och saker på det vi upplever och skapar därmed en falsk bild av världen. Sen förhåller vi oss till våra projektioner som om de var verkliga och detta leder till oändliga problem. Men när vi lär oss hur saker och ting faktiskt existerar kommer vi att släppa taget om våra felaktiga projektioner och uppleva en orubblig lycka.  

Du behöver ingen tidigare erfarenhet, alla är välkomna! Detta föredrag är en perfekt introduktion till höstens meditationskurser i Borås.

KELSANG JEMA
Jema1 20141014Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till Geshe Kelsang Gyatso. Hon har många års erfarenhet buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet.

Denna kväll passar också perfekt för dig som är nyfiken på Meditera i Borås och vår verksamhet. Vi kommer berätta om höstens kursutbud i Borås och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor. Efteråt bjuder vi på förfriskningar för de som vill stanna kvar.

Varmt välkomna till en inspirerande kväll!


Knytkalas med meditation och filmvisning

Ta med familjen på ett annorlunda fredagsmys. Njut av en rofylld avslutning på veckan med goda vänner. Vi börjar med en avkopplande och inspirerande meditation. Därefter dukar vi upp det vi tagit med oss till knytkalaset.  Vi njuter av välsmakande vegetarisk mat och förfriskningar i en lugn miljö i vår fina lokal.

Detta är en fin möjlighet att träffa andra med ett intresse för meditation och buddhism och få inspiration i ett varmt sällskap. Du kommer att gå hem mätt, glad och bäst av allt vakna med ett klart och rofyllt sinne nästa dag.

Barnen är välkomna att vara med på meditationen men om de hellre vill vara i anslutande rum och spela spel eller liknade är det helt ok. Vi har flera olika roliga sällskapsspel.

Anmäl dig här!

FREDAGAR kl. 18-21.30
Pris per vuxen: 50 kr
Pris per barn: 0 kr

Aktuella datum:
1 september – filmvisning: Buddhas liv
15 december – vegetariskt julbord

Varmt välkommen till en inspirerande kväll!

%d bloggare gillar detta: