Meditera på centret

dreamstimemaximum_21706694_1000pxFör att lära dig meditera är det viktigt att få vägledning av en kvalificerad lärare. En lärare kan vägleda dig genom meditationens olika steg och svara på frågor som ofta dyker upp på vägen. På detta sätt kan du vara säker på att din träning fungerar och kommer att ge dig de goda resultat som du önskar.

Första steget i att börja träna i meditation handlar om att reducera våra många inre distraktioner, det vill säga det oupphörliga flödet av okontrollerade tankar och distraktioner som fyller vårt sinne dag som natt. Genom att börja stilla vårt sinne och få dessa distraktioner att lägga sig kommer vi snart att uppleva en inre ro och klarhet. Detta hjälper oss att slappna av och vi upplever ett djupt inre välbefinnande.

När vi gjort vårt sinne klart och rofyllt genom att stilla våra distraktioner är vi redo att gå vidare till nästa steg där vi försöker att utveckla och stärka våra positiva sinnesstämningar. Detta gör vi genom att träna oss i olika meditationstekniker, som visualisering, analytisk meditation och placeringsmeditation.

Måste jag vara buddhist för att träna i meditation?
Nej, alla kan träna i meditation och uppleva alla de positiva resultaten oavsett om man har någon tro eller inte.

Hur går det till?
Varje kurstillfälle börjar med en kort bön och en andningsmeditation. Efter det har vi en genomgång av de olika meditationerna och tankesätten samt hur vi praktiskt kan använda dem i vår vardag. Vi avslutar med en guidad meditation på dagens tema. Det finns också utrymme för frågor och diskussion.

Vi sitter på vanliga stolar och gör inga fysiska övningar så du behöver inga särskilda kläder.

%d bloggare gillar detta: