Speciell helgkurs: Vakna upp med ett leende, 7-8 april

kurs-i-GBG_-Vakna-upp-med-ett-leende-1024x700_webbanner

Föredrag & meditationer

Fredag 7 april:  kl.18.00-20.30
Lördag 8 april:  kl.11.00-15.00

Kom en dag eller båda! Drop-in eller anmälan.
För både nybörjare & mer erfarna!

Kursledare: Kelsang Jema
Meditationsledare: Anna Wenander (på fredagen)

Kursavgift: 500 kr för båda dagarna inkl.fika, 200 kr för fredagen, 350 kr för lördagen
Ingår för dig som är Stödmedlem Hjärtjuvel

Boka nu-01-01

När saker och ting går fel i våra liv och våra önskningar inte går i uppfyllelse reagerar vi lätt med att bli arga, missmodiga eller frustrerade. På denna kurs kommer du få lära dig nya inspirerande metoder som hjälper dig att kunna stilla ilska och negativitet och förvandla svårigheter till möjligheter att utvecklas andligt. Du kommer få lära dig hur du kan bevara ett rofyllt och positivt sinne även i utmanande situationer genom att utveckla inre styrka och stärka kvalitéer som tålamod, visdom och medkänsla. På så sätt kommer du slutligen att kunna bevara ett rofyllt sinne vad som än händer!

”Det finns många svåra och obehagliga omständigheter som vi inte kan undvika men vi kan definitivt undvika den olycka och ilska som dessa omständigheter vanligtvis väcker hos oss.”
”How to solve our human problems” Geshe Kelsang Gyatso

Kursen kommer bygga på boken ”How to solve our human problems” av Geshe Kelsang Gyatso och finns att köpa på centret.

Kelsang Jema
Jema2 20141014

Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till Geshe Kelsang Gyatso. Hon har många års erfarenhet av buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet.

Anna Wenander

Anna leder meditationskurser både på centret i Göteborg och på vår gren i Borås.
Anna är mycket uppskattad för sin visdom, värme och uppriktiga utövning av meditation och buddhism. På ett praktiskt och uppmuntrande sätt delar hon med sig av sina kunskaper om meditation och buddhism. Anna har tre barn och brinner för att integrera meditation i barn och familjers vardag.  Anna studerar en internationell lärarutbildning på distans och åker även regelbundet på olika kurser och retreats både i Sverige och utomlands.

Knytislunch på lördagen! Ta med något vegetariskt att dela eller gå ut och ät i närheten.

Varmt välkommen till en inspirerande helg!

%d bloggare gillar detta: