Speciell helgkurs: Kraften av MEDITATION

Mahamudra-23-24-sept_1024x700

Fredag 30 sept:  kl.18.00-20.30
Lördag 1 okt:  kl.11.00-15.00

Kom en dag eller båda!
Drop-in eller anmälan.

För både nybörjare & mer erfarna!

Kursavgift: 500 kr för båda dagarna inkl.fika
200 kr för fredagen, 350 kr för lördagen
Ingår för dig som är Stödmedlem Hjärtjuvel

Boka nu-01-01

Föredrag & meditationer

”Med hjälp av meditation kan vi utveckla och bevara ett rofyllt sinne hela tiden. Om vårt sinne är rofyllt hela tiden så kommer vi att vara lyckliga hela tiden. Så om vi verkligen önskar att vi själva och andra ska vara lyckliga hela tiden så måste vi lära oss att träna i meditation. Meditation är en vetenskaplig metod att förvandla vår mänskliga natur från dålig till god. Alla behöver ha en god natur och ett gott hjärta. Detta är den verkliga metoden för att lösa våra egna inre problem, problem av okunskap, depression, ilska osv – och det är också den verkliga metoden för att praktiskt gynna andra.”

Denna speciella helgkurs ger dig en unik möjlighet att upptäcka kraften av meditation och få undervisningar om Mahamudra, kärnan av Buddhas undervisningar.
Mahamudra är en serie djupt rofyllda och förvandlande meditationer som snabbt leder dig till upplysning. Mahamudra meditationerna hjälper oss att förstå och rena vårt eget sinne på djupare och djupare nivåer och upptäcka den enorma potential vi alla har för att uppleva ett djupt rofyllt och positivt sinne. Med hjälp av Mahamudra meditationerna kan vi slutligen rena vårt allra djupaste sinne och förvandla det till en Buddhas sinne.

Bara genom att få lite erfarenhet av dessa välsignade instruktioner kommer du att kunna förvandla ditt liv och förvandla det ordinära till en glädjefull väg till full upplysning.

”Genom att träna oss i Mahamudra meditationer kommer vi slutligen att kunna gynna alla levande varelser varje dag. Det finns ingen större mening än detta”.

Kursen kommer bygga på undervisningarna från den Internationella Sommarfestivalen i England och på boken ”The Oral Instructions of Mahamudra” av Geshe Kelsang Gyatso.
Boken finns att köpa på centret.
De muntliga Mahamudra instruktionerna är väldigt välsignade och har förts vidare i ett obrutet led från visdomsbudddhan Manjushri till våra nuvarande lärare.

Kelsang Jema Jema2 20141014

Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till Geshe Kelsang Gyatso. Hon har många års erfarenhet av buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet. 

Knytislunch på lördagen! Ta med något vegetariskt att dela eller gå ut och ät i närheten.

Varmt välkommen till en inspirerande helg!

%d bloggare gillar detta: