Kvällskurser torsdagar

Torsdagar kl.18.30-20.00

Kursledare: Fredrik

Lär dig enkla och inspirerande meditationer och tankesätt som du kan ha stor nytta av i din vardag för att bevara ett rofyllt och positivt sinne. Dessa kurser passar perfekt för dig som vill lära dig att meditera och tänka mer positivt. Under kursen kommer läraren förklara hur man mediterar och ge praktiska undervisningar om hur vi kan integrera meditation och  buddhistiska tankesätt i våra moderna, upptagna liv. Genom att använda oss av dessa metoder kan vi minska stress och andra problem vi möter i vår vardag och finna en djupare tillfredsställelse och lycka.

Drop-in eller anmälan. Varje kurstillfälle är fristående och har olika teman. Kom på så många du vill! Varje delkurs är också fristående men de passar även som fortsättningskurser om du vill gå flera delkurser under terminens gång.

Generellt för meditationskurserna på torsdagar gäller följande;

 Fristående tillfällenFör både nybörjare och mer erfarna

Varje kurstillfälle börjar med en kort bön och en andningsmeditation. Efter det har vi en genomgång av de olika meditationerna och tankesätten samt hur vi praktiskt kan använda dem i vår vardag. Vi avslutar med en guidad meditation på dagens tema. Det finns också utrymme för frågor och diskussion. Vi sitter på vanliga stolar och gör inga fysiska övningar så du behöver inga särskilda kläder.

Höstterminens kurser på onsdagskvällar:
(läs mer och boka dem under rubrikerna längre ner på sidan)

Gränslös kärlek i relationer  Kursstart: 3 sept

 

Gränslös kärlek i relationershutterstock_223836376

3-veckorskurs

Kurstillfällen: 3, 10 och 24 sept
Kursavgift: 430 kr. Drop-in pris: 150 kr per tillfälle
Vi erbjuder 10 % rabatt på den andra kvällskursen du anmäler dig till. 15 % rabatt på den tredje. Du har också möjlighet att bli stödmedlem på centret. Läs mer här om vad som ingår i våra mycket förmånliga stödmedlemskap.

Kursinnehåll: Lär dig grunderna i meditation och få praktiska tips och inspiration för att komma igång och meditera hemma. Du kommer få lära dig tre enkla och inspirerande meditationer som du sedan kan fortsätta att göra hemma för att minska stress och bevara ett mer balanserat och positivt sinne i vardagen. Vi kommer även titta på hur alla kan lära sig att meditera på ett sätt som är enkelt att integrera i våra moderna, upptagna liv. Meditationerna vi kommer göra bygger på CD’n: ”Meditations för relaxation” som finns att köpa på centret för den som vill.

Meditation är en fantastisk metod för att stilla sinnet, skingra tankarna och finna inre ro. Att meditera innebär att vi bekantar sinnet med inre ro och positiva sinnesstämningar. Detta ger oss ny positiv input och hjälper oss att släppa taget om negativa tankar och känslor. Meditation hjälper också mycket bra mot stress och har en positiv effekt på vår hälsa.

Boka nu-01-01                                                                               Lägg till i din kalender:
 

%d bloggare gillar detta: