Nyhet! Kvällskurser onsdagar – Meditation & Mindfulness


Onsdagar kl. 18.30-20.00

Kursstart: 16 augusti, 6 september, 27 september, 25 oktober, 22 november

28(1)

Kursledare: Kelsang Jema

För både nybörjare & mer erfarna!

I våra moderna, upptagna liv är vår uppmärksamhet ofta splittrad och vårt sinne fyllt med oändliga distraktioner. Genom att träna oss i meditation och mindfulness kan vi lära oss att vara mer närvarande i nuet och fokusera på det vi gör. Med hjälp av mindfulness får vi den inre friheten att kunna bryta negativa mönster i sinnet och i stället välja att fokusera på det som gör vårt sinne rofyllt och positivt.

Under dessa kurser kommer du med hjälp av praktiska tips och meditationsträning börja träna dig i meditation och mindfulness. Dessa metoder kan du sedan ha stor nytta av i din vardag för att leva mer i nuet, minska stress och använda dig av varje stund på ett så meningsfullt sätt som möjligt.

Varje kurstillfälle består av två guidade meditationer och en undervisning.

Drop-in eller anmälan. Varje kurstillfälle är fristående och har olika teman.
Kom på så många du vill!
Varje kurs är också fristående men passar även bra som fortsättningskurser om du vill gå flera under terminen.

Nyhet! 15 % rabatt för dig som är arbetslös/ sjukskriven/ pensionär/ student
mot uppvisande av intyg.

Höstterminens kurser på onsdagskvällar:
(läs mer och boka dem under rubrikerna längre ner på sidan)

Kursteman
Kursstart 16 augusti: Inre styrka för yttre balans
Kursstart 6 september:  Älska dig själv & andra
Kursstart 27 september: Mindfulness i vardagen
Kursstart 25 oktober: Överkom ångest & rädslor
Kursstart 22 november: Introduktion till buddhism – Uråldrig visdom för våra moderna liv


Inre styrka för yttre balans

f32e96bb-58a6-417f-81ee-5537559ec9fb

Kursstart: 16 augusti

3-veckorskurs v. 33-35
Kursavgift: 430 kr. Drop-in pris: 150 kr per tillfälle eller rabattkort (se nedan)

Boka nu-01-01

Kursinnehåll: Våra moderna, upptagna liv för ofta med sig utmaningar och svårigheter vilket gör att vi lätt tappar balansen och känner oss stressade och slutkörda. Ofta söker vi skydd i yttre saker för att skydda oss från livets svårigheter. Men att förlita oss på människor och yttre saker för att finna trygghet och egenvärde fungerar inte riktigt. Vi blir lätt oroliga att vi kommer att förlora dem och de för också med sig oönskade komplikationer för att inte tala om smärta och frustration när de sviker oss.
Vi behöver utveckla en inre styrka och flexibilitet som skyddar oss och inte sviker oss utan faktiskt gör oss starkare när livet är utmanande.

Under denna kurs kommer du få lära dig hur du kan bygga upp en inre styrka och lycka
i ditt eget sinne med hjälp av meditation och mindfulness – välbeprövade metoder från Buddha. På så sätt kan du upptäcka hur meditation kan ge dig sann näring och skydd för ditt sinne.

Vecka 1, 16 augusti – Inre ro i ett aktivt liv
Vecka 2, 23 augusti –
Hur vi utvecklar acceptans & inre styrka
Vecka 3, 30 augusti –
Hitta balans & inre styrka med hjälp av kärlek


Älska dig själv och andra

shutterstock_444927352

Kursstart: 6 september

3-veckorskurs v. 36-38
Kursavgift: 430 kr. Drop-in pris: 150 kr per tillfälle eller rabattkort (se nedan).

Boka nu-01-01

Kursinnehåll: Kursen kommer bygga på boken  Åtta steg till lycka – den Buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet av Geshe Kelsang Gyatso som kommer släppas på svenska den 31 augusti. Eftersom det är den första av Geshe Kelsang Gyatsos böcker som ges ut på svenska, kommer vi att fira detta med ett speciellt event på centret med boksläpp den 31 augusti. Boken kommer sedan att finnas att köpa på centret på både svenska och engelska.

Även fast våra relationer är en stor källa till glädje i våra liv så för de ofta även med sig problem. Vi är ofta kritiska mot oss själva och andra och har ofta orealistiska förväntningar vilket lätt leder till besvikelser och konflikter och gör att vi har svårt att känna en äkta kärlek.

Under denna kurs kommer du få lära dig nya, inspirerande book-esh-frnt_4
meditationer och tankesätt för att stärka din kärlek och kunna se mera positivt på dig själv och andra. Genom att mer och mer börja identifiera dig själv och andra med den enorma potential vi alla har så kan du lättare släppa taget om dina egna och andras fel och begränsningar. På sått sätt kan du utveckla en djupare förståelse och empati för andra och en sund självkänsla. Genom att stärka din kärlek på detta sätt bygger du grunden för att nå din fulla potential och kan njuta av ett lyckligare liv och mer tillfredsställande relationer.

Vecka 1, 6 september – Älska dig själv och andra
Vecka 2, 13 september – Förbättra dina relationer
Vecka 3, 20 september – Medkänsla som stärker

”Om vi värdesätter alla vi möter eller tänker på så kommer det inte finnas någon grund att utveckla avundsjuka, ilska eller andra skadliga tankar och vårt sinne kommer förbli rofyllt hela tiden”.                             

”Genom att uppriktigt värdesätta alla levande varelser kommer vi alltid att handla med kärleksfull vänlighet och de kommer att återgälda vår vänlighet. Andra kommer inte behandla oss illa, och det kommer inte att finnas någon grund för konflikter. Andra kommer att tycka om oss, och våra relationer kommer bli mer stabila och tillfredsställande.”
                                                                               Geshe Kelsang Gyatso – Åtta steg till lycka


Rabattkort som gäller på alla våra kvällskurser på tisdagar & onsdagar och dagskursen på söndagar. Rabattkorten finns att köpa på centret.
Rabattkort 5 gånger: 600 kr (ord.pris 750 kr)
Rabattkort 10 gånger: 1100 kr (ord.pris 1500 kr)

Vi erbjuder 10 % rabatt på den andra kvälls/dagskursen du anmäler dig till. 15 % rabatt på den tredje. Du har också möjlighet att bli stödmedlem på centret. Läs mer här om vad som ingår i våra mycket förmånliga stödmedlemskap.

Varje kurstillfälle börjar med en kort bön och en andningsmeditation. Efter det har vi en genomgång av de olika meditationerna och tankesätten samt hur vi praktiskt kan använda dem i vår vardag. Vi avslutar med en guidad meditation på dagens tema. Det finns också utrymme för frågor och diskussion. Vi sitter på vanliga stolar och gör inga fysiska övningar så du behöver inga särskilda kläder.

Varmt välkommen!

Lägg till i din kalender:

Kursstart: 16 augusti, 6 september, 27 september, 25 oktober, 22 november

%d bloggare gillar detta: