Nyhet! Kvällskurser onsdagar – Meditation & Mindfulness


Onsdagar kl. 18.30-20.00 28(1)

Kursledare: Kelsang Jema

För både nybörjare & mer erfarna!

I våra moderna, upptagna liv är vår uppmärksamhet ofta splittrad och vårt sinne fyllt med oändliga distraktioner. Genom att träna oss i meditation och mindfulness kan vi lära oss att vara mer närvarande i nuet och fokusera på det vi gör. Med hjälp av mindfulness får vi den inre friheten att kunna bryta negativa mönster i sinnet och i stället välja att fokusera på det som gör vårt sinne rofyllt och positivt.

Under dessa kurser kommer du med hjälp av praktiska tips och meditationsträning börja träna dig i meditation och mindfulness. Dessa metoder kan du sedan ha stor nytta av i din vardag för att leva mer i nuet, minska stress och använda dig av varje stund på ett så meningsfullt sätt som möjligt.

Varje kurstillfälle består av två guidade meditationer och en undervisning.

Drop-in eller anmälan. Varje kurstillfälle är fristående och har olika teman.
Kom på så många du vill!
Varje kurs är också fristående men passar även bra som fortsättningskurser om du vill gå flera under terminen.

Nyhet! 15 % rabatt för dig som är arbetslös/ sjukskriven/ pensionär/ student
mot uppvisande av intyg.

Vårterminens kurser på onsdagskvällar:
(läs mer och boka dem under rubrikerna längre ner på sidan)

Stillheten inombords – Mindfulness & Koncentrationskurs Kursstart: 15 mars
Lär dig hantera oro & stress Kursstart: 19 april
Meditationer för ett varmt hjärta Kursstart: 7 juni

GBG_-Koncentreationskurs-1024x700_Webbanner

Kursstart: 15 mars

4-veckorskurs v. 11-14

Kursavgift: 520 kr. Drop-in pris: 150 kr per tillfälle eller rabattkort (se nedan).

Boka nu-01-01

Kursinnehåll: Under denna kurs kommer du med hjälp av praktiska tips och meditationsträning börja träna dig i mindfulness och koncentration.

Utan koncentration är vårt sinne svagt och vi tvingas ofta följa våra negativa sinnesstämningar vilket leder oss till lidande och problem. Genom att träna oss i mindfulness och koncentration kan vi ta kontrollen över vårt sinne, bli djupt bekanta med våra positiva sinnesstämningar och på så sätt utveckla en inre styrka. Ju starkare vår koncentration är ju mer mer rofyllt blir vårt sinne så genom att träna dig i koncentration kan du nå djupare och djupare nivåer av inre ro. Och ju mer rofyllt vårt sinne är ju mer lyckliga och tillfredsställda känner vi oss.
Att träna sig i koncentration har också positiva effekter på vår hälsa.

Kursen ger dig också möjligheten att starta en daglig koncentrationsträning hemma vilken om man vill kan avslutas med ett tyst koncentrationsretreat ”Stillness within” utanför Strömstad i påsk. Denna koncentrationsträning tillsammans med det tysta retreatet ger dig en mycket värdefull möjlighet att nå djupare nivåer av koncentration och upptäcka den djupa inre ro och glädje som koncentration ger.

Vecka 1, 15 mars – Introduktion till mindfulness & koncentrationsträningen
Vecka 2, 22 mars – Hur vi kan förstå vårt sinne
Vecka 3, 29 mars – Hur vi kan fördjupa vår koncentration
Vecka 4,  5 april – Inre ro & stillhet

Denna kurs finns även som helgkurs den 18 mars


Rabattkort
som gäller på alla våra kvällskurser på tisdagar & onsdagar och dagskursen på söndagar. Rabattkorten finns att köpa på centret.
Rabattkort 5 gånger: 600 kr (ord.pris 750 kr)
Rabattkort 10 gånger: 1100 kr (ord.pris 1500 kr)

Vi erbjuder 10 % rabatt på den andra kvälls/dagskursen du anmäler dig till. 15 % rabatt på den tredje. Du har också möjlighet att bli stödmedlem på centret. Läs mer här om vad som ingår i våra mycket förmånliga stödmedlemskap.

Varje kurstillfälle börjar med en kort bön och en andningsmeditation. Efter det har vi en genomgång av de olika meditationerna och tankesätten samt hur vi praktiskt kan använda dem i vår vardag. Vi avslutar med en guidad meditation på dagens tema. Det finns också utrymme för frågor och diskussion. Vi sitter på vanliga stolar och gör inga fysiska övningar så du behöver inga särskilda kläder.

 Varmt välkommen!

Lägg till i din kalender:

%d bloggare gillar detta: