Föredrag & meditation 4 juli

123rf.com_9032560_xxl_Piotr Marcinski

KONSTEN ATT FÖRLÅTA

FÖREDRAG & MEDITATION MED CENTRETS HUVUDLÄRARE OCH BUDDHISTNUNNA KELSANG JEMA

Onsdag 4 juli kl. 18.30-20.00

Anmälan eller drop-in i mån av plats
Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Kostnad: 100 kr
15 % rabatt för dig som är arbetslös/ sjukskriven/ pensionär/ student
mot uppvisande av intyg.

Boka nu-01-01

Vi kan alla känna oss sårade ibland på grund av andras ord eller handlingar. Ibland har vi svårt att släppa taget om denna smärta och förlåta andra vilket lätt kan leda till ilska och bitterhet.
Vi kan också ha svårt att förlåta oss själva för saker vi gjort i det förflutna vilket lätt kan leda till skuldkänslor och påverka vårt självförtroende.

Under detta föredrag kommer du få lära dig hur du kan släppa taget om dessa negativa känslor som förstör vår inre ro och lycka. Med hjälp av väl beprövade meditationer och tankesätt kan vi lära oss att förlåta oss själva och andra och sluta fred med det förflutna. På så sätt kan vi läka vårt hjärta, återupprätta harmonin i våra relationer och slutligen njuta av sann mental frihet.

Åtta steg till lycka Föredraget kommer bygga på boken Den nya Åtta steg till lycka
– den Buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet
av Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso.
Boken finns att köpa på centret.

Den mycket älskade buddhistiska dikten Åtta verser för att träna sinnet
av Geshe Langri Tangpa utgör grunden för
Geshe Kelsangs bok Den nya Åtta steg till lycka.

Dikten och Geshe Kelsangs förklaring visar hur vi alla kan lära oss att förvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter.
Boken presenterar praktiska sätt att använda Buddhas tidlösa visdom för att stärka vår kärlek, visdom och medkänsla. Genom dessa metoder kan vi finna en djup inre ro, överkomma problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential.

KELSANG JEMA
Jema1 20141014Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till Geshe Kelsang Gyatso. Hon har många års erfarenhet buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet.

Detta föredrag passar även perfekt för dig som är nyfiken på centret och vår verksamhet.
Vi kommer berätta om vårt kursutbud och det finns möjlighet att ställa frågor.
Efteråt bjuder vi på fika för de som vill stanna kvar.

Varmt välkommen till en inspirerande kväll!

%d bloggare gillar detta: