Jag vill släppa taget och gå vidare

 

Börja meditera-01Hur kan våra kurser hjälpa?

När saker går fel i vårt liv och vi stöter på svåra situationer brukar vi se situationen i sig som problemet, men i själva verket så kommer alla problem vi upplever från sinnet själv. Om vi besvarade svåra situationer med ett positivt eller rofyllt sinne så skulle situationerna inte vara problem för oss. Istället skulle vi till och med komma att se dem som utmaningar eller möjligheter för växande och utveckling. Problem uppstår bara om vi besvarar svårigheter med ett negativt sinne. Om vi vill vara fria från problem och hjälpa andra att också bli det behöver vi lära oss att kontrollera vårt sinne genom meditation. Syftet med att meditera är att utveckla vårt fulla potential till varaktig lycka och vår förmåga att hjälpa andra.

cd fodralLär dig grunderna i meditation och få praktiska tips och inspiration för att komma igång och meditera hemma. Du kommer få lära dig några enkla och inspirerande meditationer som du sedan kan fortsätta att göra hemma för att minska stress och bevara ett mer balanserat och positivt sinne i vardagen. Vi kommer även titta på hur alla kan lära sig att meditera på ett sätt som är enkelt att integrera i våra moderna, upptagna liv. Meditationerna vi kommer göra bygger på CD’n: ”Meditations för relaxation” som finns att köpa för den som vill.

Planerade kurser i ämnet:

I princip passar alla våra kurser och aktiviteter dig som inte mediterat så mycket eller inget tidigare.
Håll utkik efter dessa symboler: För både nybörjare och mer erfarna_grön knapp-01Bra introduktion ENKEL_grön knapp-01 Perfekt för nybörjare_grön knapp-01

Följande inplanerade kurser är helt utformade att passa dig som inte mediterat så mycket eller inget tidigare:

Sommarkurs söndagar 3-v.: Njut av meditation

Dagskurs torsdagar 2-v.: Meditation för nybörjare

Måste jag vara buddhist för att träna i meditation?

Nej, alla kan träna i meditation och uppleva alla de positiva resultaten oavsett om man har någon tro eller inte.

Boktipsbook-htsohp2-frnt_1_4

Finns att köpa på centret för den som vill. De flesta böcker finns i flera olika format. Välj formatet som passar dig. Ljudbok (MP3 och CD), e-bok (PDF och ePub (iPad, Nook etc)), pocket, inbunden bok.
På centret har vi också ett bibliotek där du kan låna boken och läsa på centret. Tyvärr inga hemlån.

I boken How to solve our human problems, förklarar Geshe Kelsang med karakteristisk klarhet hur vi lätt kan tillämpa denna undervisning till våra moderna liv och börjar uppleva smak av äkta, varaktig lycka. Boken innehåller också en praktiskt avsnitt om hur man övervinner ilska.

”Det är genom ilska och hat som vi förvandlar personer till fiender. Vanligtvis antar vi att ilska uppstår när vi möter en motbjudande person men i själva verket är det ilskan i vårt egt sinne som förvandlar personen till en inbillad fiende.”
”How to solve our human problems” Geshe Kelsang Gyatso

Vill veta mer?

Du är alltid välkommen att fråga oss om det är något du undrar över. Vi finns för dig!

%d bloggare gillar detta: