Jag behöver inre ro och glädje

 

Hur kan våra kurser hjälpa?

Om vi tränar vårt sinne att bli rofyllt så kommer vi att vara lyckliga hela tiden, även i de svåraste situationer. Men om vårt sinne inte är rofyllt, även om vi har de mest behagliga yttre omständigheter så kommer vi inte att vara lyckliga. Därför är det viktigt att vi tränar vårt sinne i meditation.

När vi mediterar, och turbulensen av distraherande tankar lägger sig, blir vårt sinne stilla, och det uppstår helt naturligt en djup lycka och förnöjsamhet från inom oss. Denna känsla av förnöjsamhet och välmående hjälper oss att handskas med stressen och svårigheterna i vårt dagliga liv. Så mycket av den stress och de spänningar vi vanligtvis upplever kommer från sinnet, och många av de problem som vi upplever, t.ex. dålig häls a, är orsakade och förvärrade av denna stress. Bara genom att meditera för en kort stund varje dag kommer vi att kunna reducera stressen vi känner, och många av våra vanliga problem kommer att försvinna. Vi kommer att uppleva en lugn och rymlig känsla i sinnet, och svåra situationer kommer att bli lättare att hantera. Helt naturligt kommer vi att ha en känsla av värme och öppenhet gentemot andra, och alla våra relationer kommer gradvis att förbättras.

 

Boktipsbook-htsohp2-frnt_1_4

Finns att köpa på centret för den som vill. De flesta böcker finns i flera olika format. Välj formatet som passar dig. Ljudbok (MP3 och CD), e-bok (PDF och ePub (iPad, Nook etc)), pocket, inbunden bok.
På centret har vi också ett bibliotek där du kan låna boken och läsa på centret. Tyvärr inga hemlån.

I boken How to solve our human problems, förklarar Geshe Kelsang med karakteristisk klarhet hur vi lätt kan tillämpa denna undervisning till våra moderna liv och börjar uppleva smak av äkta, varaktig lycka. Boken innehåller också en praktiskt avsnitt om hur man övervinner ilska.

”Det är genom ilska och hat som vi förvandlar personer till fiender. Vanligtvis antar vi att ilska uppstår när vi möter en motbjudande person men i själva verket är det ilskan i vårt egt sinne som förvandlar personen till en inbillad fiende.”
”How to solve our human problems” Geshe Kelsang Gyatso

Vill veta mer?

Du är alltid välkommen att fråga oss om det är något du undrar över. Vi finns för dig!

Kadampa.org

%d bloggare gillar detta: