Halvdagskurser lördagar & söndagar

 

218 utveckla din koncentration
Lördag 21/8 kl.10.30-13.30

Kursavgift: 290 kr på centret, inkl fika
260 kr för livestreaming
Boka nu-01-01

Kursledare:
Kelsang Jema & Carina
För både nybörjare & mer erfarna!

KONCENTRATIONSKURS & TRÄNING
I våra moderna, upptagna liv är vår uppmärksamhet ofta splittrad och vårt sinne fyllt med oändliga distraktioner. Genom att träna oss i koncentration och mindfulness kan vi lära oss att vara mer närvarande i nuet och välja att fokusera på det som gör sinnet rofyllt och positivt.

Utan koncentration är vårt sinne svagt och vi tvingas ofta följa våra negativa sinnesstämningar som skapar problem och lidande för oss själva och andra.
Genom att fördjupa vår koncentration kan vi öka vårt sinnes kraft, vår energi, vår förmåga att uppfylla våra önskningar och vår inre ro. Med denna nyfunna koncentration kommer vi betydligt kunna förbättra våra meditationer och överhuvudtaget vår inre ro, lycka och välmående.

Under denna kurs kommer vi få klara och praktiska instruktioner om hur vi steg för steg  kan förbättra vår koncentration för att till slut uppnå den högsta koncentrationen, känd som stilla bestående. Stilla bestående är ett djupt rogivande tillstånd som ger vårt sinne en enorm kraft och smidighet.


På halvdagskurserna får vi möjlighet att koppla av efter veckan i en lugn miljö och bekanta oss mer med den stillhet och ro som vi kan finna i vårt eget sinne genom meditation och buddhistiska tankesätt. Halvdagskurserna består av praktiska föreläsningar och vägledda meditationer varvade med pauser och diskussioner.
En inspirerande halvdag med ett uppskattat upplägg och mycket meningsfullt att ta med dig hem och använda i vardagen.

Halvdagskurserna är fristående, delta på så många du vill!
Men de passar även bra som fortsättningskurser om du vill gå flera under terminen.

15 % rabatt för dig som är arbetslös/ sjukskriven/ pensionär/ student
mot uppvisande av intyg.

KELSANG JEMA Jema1 20141014
Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso.
Hon har många års erfarenhet av buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet.

Varmt välkommen!

%d bloggare gillar detta: