Halvdagskurser lördagar

ladybysea

halvdagskurs läkande meditationer hemsida

Läkande meditationer 27/6

10.30-13.30
Delta på centret: 290 kr inklusive fika
Delta via livestream 260 kr

Läkande meditationer
Under denna kurs kommer du få lära dig olika metoder för att läka dig själv och andra med hjälp av kärlek och medkänsla. Genom att meditera på kärlek kommer vi att vara glada hela tiden och vi kan förbättra våra relationer och göra dem mer harmoniska och tillfredsställande.

Vi kommer bland annat  få lära oss den mycket älskade meditationen
”att ta och att ge” som är en kraftfull metod för att rena vårt eget sinne, ta bort negativitet från världen och ge tillbaka kärlek och vänlighet.
Denna meditation kan du sedan ha stor nytta av i din vardag för att bevara ett rofyllt och positivt sinne, även i utmanande situationer.

Kursen kommer bygga på den inspirerande boken
”Den nya åtta steg till lycka – Den buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet”
av Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso.
Boken finns att köpa på centret om man vill eller så kan vi posta den till dig.

Kursledare: Kelsang Jema

För både nybörjare & mer erfarna!

Obs! Föranmälan nödvändig till dessa kurser. Anmäl dig nedan.
Boka nu-01-01


Åtta steg till lyckaOM BOKEN
Den mycket älskade buddhistiska dikten Åtta verser för att träna sinnet av Geshe Langri Tangpa utgör grunden för Geshe Kelsangs bok
Den nya Åtta steg till lycka. Dikten och Geshe-la’s förklaring visar hur vi alla kan lära oss att förvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter.
Boken presenterar praktiska sätt att använda Buddhas tidlösa visdom för att stärka vår kärlek, visdom och medkänsla. Genom dessa metoder kan vi finna en djup inre ro, överkomma problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential.

På halvdagskurserna får vi möjlighet att koppla av efter veckan i en lugn miljö och bekanta oss mer med den stillhet och ro som vi kan finna i vårt eget sinne genom meditation och buddhistiska tankesätt. Halvdagskurserna består av praktiska föreläsningar och vägledda meditationer varvade med pauser och diskussioner. En inspirerande halvdag med ett uppskattat upplägg och mycket meningsfullt att ta med dig hem och använda i vardagen.

Halvdagskurserna är fristående, delta på så många du vill!
Men de passar även bra som fortsättningskurser om du vill gå flera under terminen.

20 % rabatt för dig som går en av våra kvälls/dagskurser.

15 % rabatt för dig som är arbetslös/ sjukskriven/ pensionär/ student
mot uppvisande av intyg.

KELSANG JEMA Jema1 20141014
Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare.
Hon är buddhistisk nunna och elev till
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso.
Hon har många års erfarenhet av buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet.

Varmt välkommen!

%d bloggare gillar detta: