Hantera smärta – läka kropp och sinne

Medicine-buddha Vi vill alla att vår smärta ska upphöra. Upplevelsen av smärta kan antingen förstärkas eller förminskas beroende på hur vi svarar på vår smärta och vår insikt om dess natur och ursprung. Buddha förklarade hur vi kan använda oss av upplevelsen av smärta för att växa andligt och han lärde ut effektiva metoder för att befria oss från vårt mentala och fysiska lidande.

Hur kan våra kurser hjälpa?

Lär dig metoder för att hela din kropp och sinne och därigenom kan hantera smärta.

Planerade kurser i ämnet:

Helgkurs 7 juni: Läkande meditationer

Hör av dig till oss om du har önskemål om fler kurser eller retreat i ämnet. Du når oss på: info@mediteraigoteborg.org

Boktipsbook-htsohp2-frnt_1_4

Finns att köpa på centret för den som vill. De flesta böcker finns i flera olika format. Välj formatet som passar dig. Ljudbok (MP3 och CD), e-bok (PDF och ePub (iPad, Nook etc)), pocket, inbunden bok.
På centret har vi också ett bibliotek där du kan låna boken och läsa på centret. Tyvärr inga hemlån.

I boken How to solve our human problems, förklarar Geshe Kelsang med karakteristisk klarhet hur vi lätt kan tillämpa denna undervisning till våra moderna liv och börjar uppleva smak av äkta, varaktig lycka. Boken innehåller också en praktiskt avsnitt om hur man övervinner ilska.

”Det är genom ilska och hat som vi förvandlar personer till fiender. Vanligtvis antar vi att ilska uppstår när vi möter en motbjudande person men i själva verket är det ilskan i vårt egt sinne som förvandlar personen till en inbillad fiende.”
”How to solve our human problems” Geshe Kelsang Gyatso

Vill veta mer?

Du är alltid välkommen att fråga oss om det är något du undrar över. Vi finns för dig!

 

Seven-Medicine-Buddhas-3-for-print

”När världen är helt genomsyras av problem och faror på grund av okontrollerade sinnen och oegentligheter, är en av de viktigaste metoder som of Medicine Buddha.”
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche

Vem är Medicin Buddha?

Medicin Buddha är en helande Buddha vars funktion är att frigöra levande varelser från yttre och inre sjukdomar genom att skänka välsignelser över dem. Buddhas sanna kropp, eller Dharmakaya, visas i form av medicinen Buddha, med en blå-färgad kropp, ett ansikte och två händer, hålla en utsmyckad skål och en medicinalväxt.

Genom att förlita sig på Medicin Buddha uppriktigt, kan levande varelser i dessa orena skeden botas av svår fysisk och psykisk sjukdom, och hitta befrielse från den inre smärtan av de tre gifter: gripande, ilska och okunnighet. De kan också få skydd från många andra faror och hinder. Genom att innerligt utöva Medicin Buddhas xx  får vi en särskild makt av kropp, tal och sinne, som vi sedan kan använda för att hjälpa andra genom helande åtgärder som presenteras i Medicin Buddhas bön.

 

”Sedan begynnelse tid har vi upplevt smärtan av de tre gifterna och allt lidanden som de ger upphov till. Nu, genom att förlita sig på denna Medicin Buddha, kan vi befrias från denna smärta för evigt.”
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche

%d bloggare gillar detta: