Nyhet! Föredrag & kurser på onsdagskvällar

Frihet från ilska – 2-VECKORSKURS

shutterstock_181519442

Kursstart: 15 november
Onsdagar kl. 18.30-20.00, vecka 46-47

Kursledare: Kelsang Jema
Anmälan eller drop-in! För både nybörjare & mer erfarna.

Boka nu-01-01

Kursinnehåll: Ilska är en av våra mest vanliga och destruktiva negativa sinnesstämningar och den påverkar vårt sinne nästan varje dag i olika grad.
Ilska är till sin natur ett smärtsamt sinnestillstånd och gör det omöjligt för oss att uppleva inre ro och lycka. När vi är irriterade, frustrerade eller arga så tappar allt sina proportioner, vi förlorar vårt sunda förnuft och skyller lätt på andra för våra problem.  Detta leder ofta till motsättningar och konflikter i våra relationer och får oss att göra negativa handlingar som vi sedan ångrar.

Enligt Buddha har inget utanför oss själva förmågan att göra oss olyckliga utan det är våra egna negativa sinnesstämningar som är orsaken till vår smärta och lidande.
Motgiftet till ilska är tålmodig acceptans och om vi verkligen är intresserade av att finna en varaktig lycka så finns det ingen viktigare träning än denna.

Under denna kurs kommer du få lära dig praktiska och befriande metoder som hjälper dig att kunna hantera irritation, frustration och ilska i din vardag. Vi kommer också titta på hur vi kan ersätta dem med naturligt positiva och starka sinnestillstånd som tålamod, kärlek och medkänsla.

Kursen kommer bygga på boken ”How to solve our human problems”
av Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso.

”Det är genom ilska och hat som vi förvandlar människor till fiender.
Vanligtvis antar vi att ilska uppstår när vi möter en otrevlig person, men i själva verket så är det ilskan vi redan har inom oss som förvandlar personen vi möter till en inbillad fiende.

”How to solve our human problems”  Geshe Kelsang Gyatso

Vecka 1, 15 nov – Varför vi blir arga och hur vi kan hantera ilska och irritation
Vecka 2, 22 nov –
Hur vi kan utveckla acceptans & kärlek – motgift till ilska

Man kan delta på båda tillfällena eller bara ett av dem.
Varje kurstillfälle består av en inspirerande och praktisk undervisning och två guidade meditationer.

Kursavgift: 280 kr för 2-veckorskursen, 150 kr drop-in pris eller rabattkort.

15 % rabatt för dig som är arbetslös/ sjukskriven/ pensionär/ student
mot uppvisande av intyg.

KELSANG JEMA
Jema1 20141014Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till Geshe Kelsang Gyatso. Hon har många års erfarenhet buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet.


Rabattkort som gäller på alla våra kvällskurser på tisdagar & onsdagar och dagskursen på söndagar. Rabattkorten finns att köpa på centret.
Rabattkort 5 gånger: 600 kr (ord.pris 750 kr)
Rabattkort 10 gånger: 1100 kr (ord.pris 1500 kr)

Vi erbjuder 10 % rabatt på den andra kvällskursen du anmäler dig till. 15 % rabatt på den tredje. Du har också möjlighet att bli stödmedlem på centret. Läs mer här om vad som ingår i våra mycket förmånliga stödmedlemskap.

Varje kurstillfälle innehåller även en kort bön. Det finns också utrymme för frågor och diskussion. Vi sitter på vanliga stolar och gör inga fysiska övningar så du behöver inga särskilda kläder.

Varmt välkommen!

%d bloggare gillar detta: