Gratis föredrag & prova-på meditation

Meditation & Nyckeln till lycka

123rf.com_10060694_xxl_Damiano Poli
Med centrets huvudlärare och buddhistnunna Kelsang Jema

Tisdag 15 augusti
kl. 18.30-20.00

GRATIS – donationer välkomna.
Anmälan eller drop-in i mån av plats
Boka nu-01-01


Plats:
Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenter,
Aschebergsgatan 15, Vasastan, Göteborg – hitta hit

Du behöver ingen tidigare erfarenhet, alla är välkomna!Gratis_röd knapp-01
Detta föredrag är en perfekt introduktion till höstens meditationskurser.

Vad är lycka? Hur kan meditation göra oss lyckligare?
Vanligtvis söker vi efter lycka och tillfredsställelse utanför oss själva,
i våra relationer, vårt arbete, våra nöjen mm. Men ofta är denna lycka kortvarig och ger oss inte den tillfredsställelse som vi söker.
Enligt buddhismen har vi alla källan till lycka inom oss, lycka är ett sinnestillstånd som uppstår naturligt från ett rofyllt och positivt sinne. Genom att träna oss i meditation och stärka våra positiva sinnesstämningar kan vi gradvis utveckla en djupare och mer varaktig lycka som kommer inifrån och inte är beroende av yttre omständigheter.

”Med hjälp av meditation kan vi utveckla och bevara ett rofyllt sinne hela tiden. Om vårt sinne är rofyllt hela tiden så kommer vi att vara lyckliga hela tiden. Så om vi verkligen önskar att vi själva och andra ska vara lyckliga hela tiden så måste vi lära oss att träna i meditation.”

Geshe Kelsang Gyatso – How to transform your life

Meditation är en fantastisk metod för att stilla sinnet, skingra tankarna och finna inre ro. Att meditera innebär att vi bekantar sinnet med inre ro och positiva sinnesstämningar. Detta ger oss ny positiv input och ger oss den mentala friheten att kunna släppa taget om negativa tankar och känslor. Meditation hjälper också mycket bra mot stress och har en positiv effekt på vår hälsa.

Under denna kväll kommer vi även att prova på att göra en enkel andningsmeditation som vi sedan kan ha stor nytta av i vår vardag.

Denna kväll passar också perfekt för dig som är nyfiken på centret och vår verksamhet. Vi kommer berätta om centret och höstens kursutbud och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor. Efteråt bjuder vi på förfriskningar för de som vill stanna kvar.

Jema1 20141014Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till Geshe Kelsang Gyatso. Hon har många års erfarenhet av buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet.

Varmt välkommen till en inspirerande kväll!

%d bloggare gillar detta: