Gratis föredrag & meditation 9 januari

shutterstock_370121381

MEDITATION & POSITIVT TÄNKANDE

Med centrets huvudlärare och buddhistnunna Kelsang Jema

Tisdag 9 januari
kl. 18.30-20.00

Anmälan eller drop-in i mån av plats. Boka nu-01-01

Du behöver ingen tidigare erfarenhet, alla är välkomna!Gratis_röd knapp-01
Detta föredrag är en perfekt introduktion till vårens meditationskurser.

Enligt Buddha är allt vi upplever en reflektion av vårt eget sinne.
Genom att lära oss att tänka mer positivt och förändras inifrån kan vi omvandla vårt liv och göra alla våra upplevelser mer positiva och meningsfulla.

Med hjälp av meditation kan vi bekanta sinnet på djupet med inre ro och positiva sinnesstämningar. Det ger oss ny positiv input och hjälper oss att släppa taget om negativa tankar och känslor.
Genom att träna oss i meditation och mindfulness kan vi också gradvis lära oss skilja vilka sinnesstämningar som leder till ro och lycka och vilka som leder till lidande och problem.
På så sätt kan vi ta kontroll över vårt sinne och slutligen njuta av en varaktig lycka som inte rubbas av yttre omständigheter.

”När saker och ting går fel i vårt liv och vi möter svåra situationer, så har vi en tendens att se själva situationen som vårt problem, men egentligen kommer alla problem vi upplever från vårt eget sinne.  Om vi skulle svara på svåra situationer med ett positivt eller rofyllt sinne så skulle de inte vara problem för oss, utan vi skulle till och med se dem som utmaningar eller möjligheter för att växa och utvecklas. ”

”How to transform your life” – Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso

Föredraget kommer bygga på boken ”How to transform your life”
av Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso.
Boken finns att köpa på centret eller ladda ner som gratis e-bok.

Under denna kväll kommer vi även att prova på att göra en enkel andningsmeditation som vi sedan kan ha stor nytta av i vår vardag för att minska stress och bevara ett rofyllt och balanserat sinne.

Denna kväll passar också perfekt för dig som är nyfiken på centret och vår verksamhet.
Vi kommer berätta om centret och vårens kursutbud och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor. Efteråt bjuder vi på förfriskningar för de som vill stanna kvar.

Jema1 20141014Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till Geshe Kelsang Gyatso. Hon har många års erfarenhet av buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet.

Varmt välkommen till en inspirerande kväll!

%d bloggare gillar detta: