Fördjupningsprogrammet måndagar


Måndagar kl. 18.15-20.30 gp_student

Vårtermin:
14 januari – 10 juni

Kursledare: Kelsang Jema

Vill du gå djupare?
Vill du fördjupa dig i Buddhas läror,
få stöd att integrera lärorna i din vardag och få till en kontinuitet och stabilitet i din egen meditationspraktik?
Då kan fördjupningsprogrammet vara för dig.

PROVA-PÅ
Det går bra att börja under terminen. Du är välkommen att komma och prova-på en gång. Meddela oss gärna att du kommer.
_____________

VAD ÄR FÖRDJUPNINGSPROGRAMMET?
Fördjupningsprogrammet är ett studieprogram utformat för
att ge dig studeramöjligheten att fördjupa din förståelse och erfarenhet av buddhism och meditation, genom systematiska studier, gruppdiskussioner och regelbunden meditationsträning. Fördjupningsprogrammet erbjuder samma träning som följts av andliga utövare i ett obrutet led hela vägen tillbaka till Buddha Shakyamuni.
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso har utformat FP för att underlätta en systematisk studie och fördjupning av sex viktiga buddhistiska texter.
Tillsammans mediterar vi nu och studerar och diskuterar Geshe Kelsangs bok
”Joyful Path of Good Fortune”

VARFÖR FÖRDJUPA SIG?
– Genom strukturerade studier av Buddhas läror ges möjligheten att förstå dem på ett djupare plan och integrera dem i vardagen. Läran kan ge dig ett nytt sätt att möta din vardag och de problem du stöter på.
– Programmet ger dig möjligheten att investera i din andliga utveckling och hjälper dig att behålla en regelbunden meditationsträning.
– Det finns en hög grad av kontinuitet i gruppen som gör det mycket lättare att lära känna varandra samt ge och få stöd av varandra. Varma vänskaper utvecklas också mellan kursdeltagarna när vi delar med oss av våra erfarenheter och inspirerar och stöttar varandra på den andliga vägen.
– Programmet hjälper dig att utveckla din tillit, kärlek, visdom och erfarenhet av meditation så du kan börja ta kontroll över ditt sinne och börja lösa dina dagliga problem. Det är genom att gradvis utveckla din visdom och erfarenhet på detta sätt som du verkligen kommer att uppleva djupa positiva förändringar i dig själv, i ditt liv och i dina relationer med andra. Du blir din egen beskyddare och din egen vägledare, och inte minst en otrolig hjälp och inspiration för andra.

Innan du börjar på Fördjupningsprogrammet rekommenderar vi att du gått någon av våra kvälls/dagskurser.

KURSUPPLÄGG
Fördjupningsprogrammet har ett mycket uppskattat upplägg som bygger på en tydlig studiestruktur och ett positivt åtagande från kursdeltagarna.
Man anmäler sig till en hel termin i taget, och åtar sig att delta vid varje kurstillfälle, att lära sig kursmaterialet, att delta på en gruppuja (sjungen meditation) på centret en gång i månaden och att skriva ett prov i slutet av varje avsnitt. Under terminen hålls ett kurstillfälle per vecka.
All undervisning och meditationer är på svenska.

KURSAVGIFT
För att gå på Fördjupningsprogrammet behöver du bli stödmedlem.
I våra mycket förmånliga stödmedlemskap ingår även andra kurser och aktiviteter på centret. Du kan välja mellan att bli:

Stödmedlem Fördjupningsprogrammet, kostnad 400 kr/mån.
– Stödmedlem Hjärtjuvel, kostnad 500 kr/månad.

Minsta bindningstid sex månader.
Här kan du läsa mer om stödmedlemskapen

BOKEN
Vi studerar boken ”Välgångens glädjefulla väg” JP
(Eng. Joyful Path of Good Fortune ) som är skriven av
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso. Denna bok är en tydlig och fullständig förklaring av hela vägen till upplysning.
Med utomordentlig klarhet och inspirerande berättelser och liknelser, presenteras Buddhas läror och hur vi praktiskt kan tillämpa dem i vår vardag.

Enligt buddhismen har vi alla en enorm potential och förmåga att utveckla våra goda egenskaper och finna varaktig inre ro och lycka. För att uppfylla detta behöver vi förstå vad varje steg på denna andliga resa innebär. I boken Välgångens glädjefulla väg vägleder Geshe Kelsang oss i meditationer som hjälper oss att inse vår potential och hur vi kan utveckla den. På så sätt kan vi steg för steg omvandla oss själva i en positiv riktning, vilket kommer att gynna inte bara oss själva utan även alla andra i vår omgivning.

Boken är på engelska och finns att köpa på centret.
Hör gärna av dig om du har frågor eller vill ha mer information.

Varmt välkommen!

%d bloggare gillar detta: