Fördjupningsprogram

gp_student

Perfekt för dig som vill fördjupa dig i meditation och buddhism

Denna termin har vi ett uppehåll med Fördjupningsprogrammet. Vi hoppas kunna starta igen i augusti. Då kommer vi ha ett prova-på tillfälle. Kontakta oss gärna om du är intresserad av att delta. Vi hänvisar dig så länge till vår onsdagskurs

Kursledare: Kelsang Jema
Det går även bra att delta via livestreaming om du bor utanför Göteborg eller har svårt att ta dig till centret pga hälsoskäl.

Fördjupningsprogrammet är en studiegrupp, där vi tillsammans mediterar, diskuterar och studerar en buddhistisk bok. Man anmäler sig till en hel termin.
Det är ett kurstillfälle per vecka. Det är en beprövad metod som hjälper oss att få kontinuitet i vår andliga träning/meditationsutövning och att omsätta Buddhas läror i praktiken i vår vardag. Genom att studera Buddhas läror på ett systematiskt sätt kan vi nå djupa dharmainsikter så att vi kan hjälpa både oss själva och andra. ___________________

KURSBOKEN Åtta steg till lycka
Vi studerar boken på svenska
”Den nya Åtta steg till lycka – Den buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet”
av Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso. Den visar hur man utvecklar och behåller ett genuint vänligt hjärta gentemot andra. Boken presenterar också praktiska sätt att använda Buddhas tidlösa visdom för att förvandla livets utmaningar till befriande andliga insikter. Boken finns att köpa på centret.

KURSUPPLÄGG
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso har utformat Fördjupningsprogrammet  (FP) för att möjliggöra systematiska studier av och fördjupning i  sex viktiga buddhistiska texter. FP går ut på att i detalj förklara hela texten, och genom de vägledda meditationerna, som deltagarna själva väljer, fördjupas vår förståelse av den.
Varje vecka har vi diskussioner då vi två och två försöker reda ut vad vi lärt oss under kvällen. Var fjärde vecka har vi en gruppdiskussion hela kvällen, som leds av deltagarna själva.

Innan du börjar på Fördjupningsprogrammet rekommenderar vi att du gått någon av våra kvälls/dagskurser.

VARFÖR FÖRDJUPA SIG?
– Programmet hjälper dig att utveckla din tillit, kärlek, visdom och erfarenhet av meditation så du kan börja ta kontroll över ditt sinne och börja lösa dina dagliga problem.
– Det finns en hög grad av kontinuitet i gruppen som gör det mycket lättare att lära känna varandra samt ge och få stöd av varandra.

KURSAVGIFT
För att gå på Fördjupningsprogrammet behöver du köpa ett centerkort.
I våra mycket förmånliga centerkort ingår även alla andra kurser och aktiviteter på centret så du kan meditera så mycket du vill.

CENTERKORT FÖRDJUPNING
Standard: 400 kr/månad
Student/pensionär/arbetslös/sjukskriven: 350 kr/månad

Här kan du läsa mer om vad som ingår och köpa ett centerkort

Hör gärna av dig om du har frågor.
Varmt välkommen!

%d bloggare gillar detta: