Fördjupningsprogrammet måndagar


gp_studentObs! Denna termin har vi ett uppehåll
med Fördjupningsprogrammet.

Vi hänvisar dig så länge till vår
onsdagskurs


Kursledare:
Kelsang Jema

Delta på centret eller via livestreaming

PROVA PÅ
Det går bra att börja under terminen. Välkommen att prova på en gång gratis.
___________________

KURSBOKEN
Den senaste boken vi studerade var boken på
svenska ”Allomfattande medkänsla –
Inspirerande lösningar för svåra tider” av IMG-20200825-WA0004
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso.
Boken är en sammanfattning av den buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet. Den visar hur man utvecklar och behåller ett genuint vänligt hjärta gentemot andra.
Boken presenterar också praktiska sätta att använda Buddhas tidlösa visdom för att förvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter.  Genom dessa metoder kan vi finna en djup inre ro, överkomma problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential. Boken finns att köpa på centret.

VILL DU GÅ DJUPARE?
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso har utformat Fördjupningsprogrammet  (FP) för att möjliggöra systematiska studier av och fördjupning i  sex viktiga buddhistiska texter.

FP går ut på att i detalj förklara hela texten, och genom de vägledda meditationerna, som deltagarna själva väljer, fördjupas vår förståelse av den. Varje vecka har vi diskussioner då vi två och två försöker reda ut vad vi lärt oss under kvällen. Var fjärde vecka har vi en gruppdiskussion hela kvällen, som leds av deltagarna själva.

FP är mer dynamiskt och mer omfattande än våra andra kurser och kräver ett djupare engagemang i Buddhas läror. Innan du börjar på Fördjupningsprogrammet rekommenderar vi att du gått någon av våra kvälls/dagskurser.

VARFÖR FÖRDJUPA SIG?
– Det finns en hög grad av kontinuitet i gruppen som gör det mycket lättare att lära känna varandra samt ge och få stöd av varandra. Varma vänskaper utvecklas också mellan kursdeltagarna när vi delar med oss av våra erfarenheter och inspirerar och stöttar varandra på den andliga vägen.
– Programmet hjälper dig att utveckla din tillit, kärlek, visdom och erfarenhet av meditation så du kan börja ta kontroll över ditt sinne och börja lösa dina dagliga problem.

KURSAVGIFT
För att gå på Fördjupningsprogrammet behöver du köpa ett centerkort.
I våra mycket förmånliga centerkort ingår även andra kurser och aktiviteter på centret.
Du kan välja mellan:

– CENTERKORT FÖRDJUPNING
Standard: 425 kr/månad
Student/pensionär/arbetslös/sjukskriven: 380 kr/månad

– CENTERKORT HJÄRTJUVEL
Standard: 500 kr/månad
Student/pensionär/arbetslös/sjukskriven: 450 kr/månad

Minsta bindningstid 3 månader.
Här kan du läsa mer och köpa ett centerkort

Hör gärna av dig om du har frågor.
Varmt välkommen!

%d bloggare gillar detta: