Fördjupningsprogrammet måndagar

Måndagar kl. 18.30-20.30 dreamstimemaximum_37125472

Hösttermin:
21 aug – 18 dec

Kursledare: Kelsang Jema

Fördjupningsprogrammet är ett studieprogram utformat för att ge dig möjligheten att fördjupa din förståelse och erfarenhet av buddhism och meditation, genom systematiska studier och regelbunden meditationsträning.

FÖRDELARNA MED FÖRDJUPNINGSPROGRAMMET

Fördjupningsprogrammet passar perfekt för dig som vill fördjupa din utövning av meditation och buddhism. Programmet hjälper dig att utveckla din tillit, kärlek, visdom och erfarenhet av meditation så du kan börja ta kontroll över ditt sinne och börja lösa dina dagliga problem. Det är genom att gradvis utveckla din visdom och erfarenhet på detta sätt som du verkligen kommer att uppleva djupa positiva förändringar i dig själv, i ditt liv och i dina relationer med andra. Du blir din egen beskyddare och din egen vägledare, och inte minst en otrolig hjälp och inspiration för andra.

Genom regelbundna undervisningar och meditationer, systematiska studier och gruppdiskussioner erbjuder Fördjupningsprogrammet samma träning som följts av andliga utövare i ett obrutet led hela vägen tillbaka till Buddha Shakyamuni.
Varma vänskaper utvecklas också mellan kursdeltagarna när vi delar med oss av våra erfarenheter och inspirerar och stöttar varandra på den andliga vägen.

 

Innan du börjar på Fördjupningsprogrammet rekommenderar vi att du gått någon av våra kvälls/dagskurser.

Kursavgift: 2400 kr för höstterminen (16 kurstillfällen). Du kan dela upp betalningen i två omgångar om du vill. Hälften ska betalas in vid kursstart och resten senast den
31 oktober. Fördjupningsprogrammet ingår för dig som är Stödmedlem Hjärtjuvel  och  Stödmedlem Fördjupningsprogrammet. Läs här om våra mycket förmånliga stödmedlemskap

Man anmäler sig till en hel termin. Det går bra att börja under terminen.
Om du har frågor eller vill anmäla dig vänligen kontakta oss på
mail: info@mediteraigoteborg.org eller tel: 031-315 79 72
Du är också välkommen att komma och prova på en gång, kostnad: 100 kr
Vänligen meddela oss innan att du kommer.

Fördjupningsprogrammet har ett mycket uppskattat upplägg som bygger på en tydlig studiestruktur och ett positivt åtagande från kursdeltagarna. Man anmäler sig till en hel termin i taget, och åtar sig att delta vid varje kurstillfälle, att lära sig kursmaterialet, att delta på en gruppuja (sjungen meditation) på centret en gång i månaden och att skriva ett prov i slutet av varje avsnitt. Under terminen hålls ett kurstillfälle per vecka.

Vi studerar boken ”Lyckans glädjefulla väg” JP
(Eng. Joyful Path of Good Fortune ) som är skriven av
Geshe Kelsang Gyatso. Denna bok är en tydlig och fullständig förklaring av hela vägen till upplysning. Med utomordentlig klarhet och inspirerande berättelser och liknelser, presenteras Buddhas läror och hur vi praktiskt kan tillämpa dem i vår vardag.

Enligt buddhismen har vi alla en enorm potential och förmåga att utveckla våra goda egenskaper och finna varaktig inre ro och lycka. För att uppfylla detta behöver vi förstå vad varje steg på denna andliga resa innebär. I boken Lyckans glädjefulla väg vägleder Geshe Kelsang oss i meditationer som hjälper oss att inse vår potential och hur vi kan utveckla den. På så sätt kan vi steg för steg förvandla oss själva i en positiv riktning, vilket kommer att gynna inte bara oss själva utan även alla andra i vår omgivning.

All undervisning och meditationer är på svenska. Boken är på engelska och finns att köpa på centret.

Hör gärna av dig om du har frågor eller vill ha mer information.

Varmt välkommen!

%d bloggare gillar detta: