Fördjupningsprogrammet måndagar


Ny tid! Måndagar kl. 18.30-20.30gp_student

HÖSTTERMIN:
28 sept – 14 dec

Obs! Terminstart & gratis prova-på
den 28 september .

Vänligen meddela oss om du vill komma på prova-på tillfället.

Kursledare: Kelsang Jema

Delta på centret eller via livestreaming

NYSTART I HÖST 28/9!
Perfekt tillfälle för dig som är ny att börja!

Vi kommer börja studera boken på svenska ”Allomfattande medkänsla –
Inspirerande lösningar för svåra tider” av Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso.
___________________

BOKEN
Kursboken är en sammanfattning av den buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet. Den visar hur man utvecklar och behåller ett genuint vänligt hjärta gentemot andra. Boken presenterar också praktiska sätta att använda Buddhas tidlösa visdom för att förvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter.  Genom dessa metoder kan vi finna en djup inre ro, överkomma problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential.

IMG-20200825-WA0004

VILL DU GÅ DJUPARE?
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso har utformat Fördjupningsprogrammet  (FP) för att möjliggöra systematiska studier av och fördjupning i  sex viktiga buddhistiska texter.

FP går ut på att i detalj förklara hela texten, och genom de vägledda meditationerna, som deltagarna själva väljer, fördjupas vår förståelse av den. Varje vecka har vi diskussioner då vi två och två försöker reda ut vad vi lärt oss under kvällen. Var fjärde vecka har vi en gruppdiskussion hela kvällen, som leds av deltagarna själva.

FP är mer dynamiskt och mer omfattande än våra andra kurser och kräver ett djupare engagemang i Buddhas läror.

Innan du börjar på Fördjupningsprogrammet rekommenderar vi att du gått någon av våra kvälls/dagskurser.

VARFÖR FÖRDJUPA SIG?
– Det finns en hög grad av kontinuitet i gruppen som gör det mycket lättare att lära känna varandra samt ge och få stöd av varandra. Varma vänskaper utvecklas också mellan kursdeltagarna när vi delar med oss av våra erfarenheter och inspirerar och stöttar varandra på den andliga vägen.
– Programmet hjälper dig att utveckla din tillit, kärlek, visdom och erfarenhet av meditation så du kan börja ta kontroll över ditt sinne och börja lösa dina dagliga problem.

KURSUPPLÄGG
Fördjupningsprogrammet har ett mycket uppskattat upplägg som bygger på en tydlig studiestruktur och ett positivt åtagande från kursdeltagarna.
Man anmäler sig till en hel termin i taget, och åtar sig att delta vid varje kurstillfälle, att lära sig kursmaterialet, att delta på en grupp puja (sjungen meditation) på centret en gång i månaden och att skriva ett prov i slutet av varje avsnitt. Under terminen hålls ett kurstillfälle per vecka.

KURSAVGIFT
För att gå på Fördjupningsprogrammet behöver du bli stödmedlem.
I våra mycket förmånliga stödmedlemskap ingår även andra kurser och aktiviteter på centret. Du kan välja mellan att bli:

STÖDMEDLEM FÖRDJUPNINGSPROGRAMMET 
Standard: 425 kr/månad
Student/pensionär/arbetslös/sjukskriven: 380 kr/månad

– STÖDMEDLEM HJÄRTJUVEL
Standard: 500 kr/månad
Student/pensionär/arbetslös/sjukskriven: 450 kr/månad

Minsta bindningstid 3 månader.
Här kan du läsa mer om stödmedlemskapen

Hör gärna av dig om du har frågor eller vill ha mer information.

Varmt välkommen!

%d bloggare gillar detta: