Föredrag & Drop-in kurser – Modern Buddhism

dreamstimemaximum_37464678

Onsdagar kl. 18.00-19.00 – Ny tid!

Delta på centret eller via facebook livestreaming

Kursledare: Kelsang Jema

För både nybörjare & mer erfarna!

Under dessa föredrag & drop-in kurser kommer du få lära dig olika meditationer och buddhistiska tankesätt som du kan ha stor nytta av i din vardag för att hitta inre ro och tänka mer positivt. Genom att träna oss i dessa metoder kan vi minska stress och andra problem vi möter i våra moderna, upptagna liv och finna en djupare tillfredsställelse och lycka.

Varje kurstillfälle består av en inspirerande och praktisk undervisning och två guidade meditationer

Drop-in eller anmälan. Fristående kurstillfällen.
Varje kurstillfälle är fristående och har olika teman. Kom på så många du vill!
De olika kurserna är också fristående men passar också bra som fortsättningskurser om du vill gå flera under terminen.

15 % rabatt för dig som är arbetslös/ sjukskriven/ pensionär/ student
mot uppvisande av intyg.


Vårterminens föredrag & drop-in kurser på onsdagskvällar:

HARMONISKA RELATIONER
3-veckorskurs
Kursstart: 3 juni

Kursavgift
Delta på centret

330 kr för hela 3 veckors kursen på plats
120 kr/ tillfälle vid drop in på plats

Delta via fb-livestreaming
100 kr/tillfälle drop in livestream
270 kr för hela 3 veckors kursen via livestreaming
För rabattkort se längst ned på sidan

För anmälan till tre veckors kursen boka via knappen nedan.
Boka nu-01-01 Relationer 2

Information om kursen
Vi har många olika relationer i vårt liv, relationer med kollegor, vänner, familj, vår partner etc. Även fast våra relationer är en stor källa till glädje i våra liv så för de ofta även med sig problem.

Under denna kurs kommer du få inspiration och praktiska tips på hur du kan förbättra dina relationer och göra dem mer harmoniska och tillfredsställande.
Du kommer få lära dig hur du kan stärka din empati och kärlek och se mer positivt på dig själv och andra. Genom att mer och mer börja identifiera dig själv och andra med den enorma potential vi alla har så kan du lättare släppa taget om dina egna och andras fel och begränsningar.

Vi kommer också titta på hur vi kan hantera utmanande relationer genom att lära oss att omvandla dem till möjligheter att utvecklas andligt och stärka kvalitéer som visdom, acceptans och medkänsla.

Kursen bygger på den inspirerande boken ”Den nya Åtta steg till lycka – Den buddhistiska vägen till kärleksfull vänlighet” av Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso. Boken finns att köpa på centret eller så kan vi posta den till dig. Den kostar 200 kr exklusive porto.

Aktuella datum och teman
3 juni – Utveckla kärlek
10 juni – Hantera utmanande relationer
17 juni – Utveckla medkänsla

Boka nu-01-01


Åtta steg till lyckaOM BOKEN
Den mycket älskade buddhistiska dikten Åtta verser för att träna sinnet av Geshe Langri Tangpa utgör grunden för Geshe Kelsangs bok
Den nya Åtta steg till lycka. Dikten och Geshe-la’s förklaring visar hur vi alla kan lära oss att förvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter.
Boken presenterar praktiska sätt att använda Buddhas tidlösa visdom för att stärka vår kärlek, visdom och medkänsla. Genom dessa metoder kan vi finna en djup inre ro, överkomma problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential.

Praktisk info
Varje kurstillfälle innehåller även en kort buddhistisk bön. Det finns också utrymme för frågor och diskussion. Man kan sitta på stol eller kudde. Vi gör inga fysiska övningar så du behöver inga särskilda kläder. Men om du vill sitta på kudde och meditera så kan det vara skönt med bekväma kläder.


Jema1 20141014Kelsang Jema
Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare.
Hon är buddhistisk nunna och elev till
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso.
Hon har många års erfarenhet av buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet.


Rabattkort
som gäller på alla våra kvällskurser på tisdagar & onsdagar
och dagskursen på söndagar. Rabattkorten finns att köpa på centret.
Rabattkort 5 gånger: 600 kr (ord.pris 750 kr)
Rabattkort 10 gånger: 1100 kr (ord.pris 1500 kr)

Vi erbjuder 10 % rabatt på den andra kvällskursen du anmäler dig till. 15 % rabatt på den tredje. Du har också möjlighet att bli stödmedlem på centret. Läs mer här om vad som ingår i våra mycket förmånliga stödmedlemskap.

Varmt välkommen!

 

%d bloggare gillar detta: