City-retreat på centret

manSyftet med retreat är att sätta åt sidan en viss tid för att rikta sin medvetenhet inåt och fokusera på sin andliga utveckling. Bara en eller två dagar fokuserad meditation i retreat kan ge stora resultat, och ofta är det först vid dessa tillfällen som vi verkligen känner av de djupare effekterna av meditation.

Retreat är en mycket viktig del av vår meditationsträning eftersom det ger oss en värdefull möjlighet att fördjupa våra positiva inre upplevelser och insikter, i avsaknad av våra vanliga dagliga aktiviteter och distraktioner.

Nyhet! 15 % rabatt för dig som är arbetslös/ sjukskriven/ pensionär/ student
mot uppvisande av intyg.

20 % rabatt för dig som går en av våra kvälls/dagskurser.
Retreaten ingår för dig som är Stödmedlem Hjärtjuvel

Välkommen att kontakta oss om du har frågor.
Varmt välkommen på retreat!

Vårterminens city-retreat;

Tantriskt retreat: Buddha Amitayus –
Stärk din livslängd, visdom & positiva karma
 18 februari
Nyungnä – Reningsretreat med fasta   21-23 april

Tantriskt retreat: Buddha Amitayus –
Stärk din livslängd, visdom & positiv karma

Amitayus

Lördag 18 februari kl. 10.00-15.00
Drop in eller anmälan – kom på så många pass du vill!

Retreatledare: Kelsang Jema

Retreatavgift: 300 kr för hela retreatet,
150 kr för introduktionspasset, 100 kr per pass för de övriga passen.
Priserna är inkl. fika.

Boka nu-01-01

Även fast tantra är väldigt populärt idag så är det få som förstår dess sanna mening.
Detta retreat passar perfekt för dig som är nyfiken på buddhistisk tantra.
Du kommer få inspiration och mer kunskap för att kunna börja utöva dessa speciella, djupt rofyllda och förvandlande meditationer som snabbt leder oss till upplysning.

Tantran hjälper oss att förvandla och rena våra ordinära framträdanden av oss själva och vår omgivning och uppnå en Buddhas fyra renheter, en ren omgivning, kropp, nöjen och aktiviteter. Dessa metoder kan du sedan ha stor nytta av i vardagen för att identifiera dig med dina kvalitéer och potential och släppa taget om dina begränsningar.

Under detta retreat kommer vi skapa en koppling till Buddha Amitayus, Buddhan av långt liv, visdom och positiv karma. Ingenting är mer värdefullt för oss än vårt liv. Vi behöver alla ett långt liv för att utöva dharma (Buddhas undervisningar) och inse vår fulla potential och nå upplysning – ett tillstånd av varaktig ro och lycka. Vi behöver också mycket visdom för att kunna nå dharmainsikter. Genom att vända oss till Buddha Amitayus kan vi förlänga vår livslängd, förhindra för tidig död, stärka vår positiva karma och öka vår visdom.

Retreatet kommer bestå av tre pass (se schema nedan). Varje pass består av vackra sjungna böner, guidad meditation och mantrarecitation. Det första passet kommer vara ett introduktionspass där läraren förklarar innehållet i bönerna och meditationerna.
Vi rekommenderar varmt att komma på detta.

Mellan passen finns det tid att promenera i Vasaparken eller bara ta det lugnt på centret med en kopp te. Retreatet ger också tid till andlig gemenskap och möjlighet att diskutera kring olika frågor som uppkommer under retreatet och dela sina erfarenheter.

Schema

kl. 10.00-11.30 Introduktion & Pass 1
kl. 12.00-13.00 Pass 2
kl. 13.00-14.00 Lunch
kl. 14.00-15.00 Pass 3

Knytislunch! Ta med dig något vegetariskt att dela. Eller gå ut och ät i närheten om du föredrar.

Kontakta oss gärna om du har frågor.
Varmt välkommen på retreat!

%d bloggare gillar detta: