Meditation & mindfulness för arbetsplatser

shutterstock_202254706NYHET! Centrets lärare erbjuder workshops och ett meditation- och mindfulnessprogram för arbetsplatser.

Varför meditation & mindfulness?
I en värld där stress är ett av de största problemen för arbetsplatser och anställda så är det inte konstigt att fler och fler ledande organisationer som Apple, Google, Yahoo och Barclays Bank integrerar meditation & mindfulness på sina arbetsplatser.
Fler och fler studier visar positiva och hälsobefrämjande effekter med meditation och mindfulness för organisationer och företag. Det leder till ökad närvaro, kreativitet, större fysiskt och känslomässigt välmående vilket minskar stress och utvecklar hela hjärnan.

Workshop 1-2 timmar
En inspirerande och praktisk workshop för att lära sig grunderna i meditation & mindfulness. Denna workshop är speciellt designad för att möta behoven i vårt moderna samhälle. Meditationen kan enkelt integreras i ett hektiskt arbets- och familjeliv.
Denna workshop fokuserar på de praktiska effekterna av meditation och mindfulness och är lämplig för alla, oavsett tro eller bakgrund. Workshopen kan också skräddarsys för att passa era behov.

På denna workshop kommer du få lära dig:
1. En enkel och effektiv 15-minuters meditation som du kan använda för att hitta en känsla av inre ro, fokus och välmående.

2. Hur du kan fokusera på nuet och koppla dig till en naturlig känsla av inre stillhet, klarhet och positivitet.

3. Hur du kan förvandla de oundvikliga förändringar och utmaningar vi möter på jobbet och lära dig att möta dem med ett öppet, välkomnande och rofyllt sinne. På så sätt kan du bli av med ohälsosam stress och i stället utveckla lösningsfokuserade förhållningssätt till de utmaningar vi möter.

Meditation- & mindfulnessprogram meditating-group
Detta mindfulness- och meditationsprogram har använts och testats på organisationer som t.ex Barclays Bank. Programmet är speciellt designad för att möta behoven i vårt moderna samhälle. Meditationen kan enkelt integreras i ett hektiskt arbets- och familjeliv.
Programmet fokuserar på de praktiska effekterna av meditation och mindfulness och är lämpligt för alla, oavsett  tro eller bakgrund. Programmet innehåller följande:

Introduktion
En inledande halvdagsworkshop som tar upp programmets fördelar för arbets- och familjeliv och en introduktion till några av grundtankarna och de grundläggande verktyg som de tre delkurserna nedan innehåller.

Tre delkurser
Efter denna introduktion löper de tre delkurserna vanligen över tolv veckor. Varje delkurs består av ett fyra veckorsprogram med en workshop på en och en halv timme varje vecka. Varje delkurs bygger på den föregående. Det är också möjligt att skräddarsy programmet så att det passar era behov.

1 Att leva med mindfulness introducerar hela programmets meditations- och mindfulness verktyg. Lär dig hur du kan fokusera på nuet och koppla dig till en naturlig känsla av inre stillhet, klarhet och positivitet.

2 Välkomna förändring lär dig hur du kan förvandla de oundvikliga förändringar och utmaningar vi möter på jobbet och lära dig att möta dem med ett öppet, välkomnande och rofyllt sinne. På så sätt kan du bli av med ohälsosam stress och i stället utveckla lösningsfokuserade förhållningssätt till de utmaningar vi möter.

3 Autentiskt ledarskap lär dig hur du kan utveckla en större självmedvetenhet, släppa taget om begränsande perspektiv och rädslor, vilket leder till självförtroende, äkthet och integritet som ledare.  Vi tar också upp hur du kan utveckla ett mer empatiskt och medkännande förhållningssätt till ledarskap.

Välkommen att kontakta centret för att få mer information och för att diskutera era önskemål.

%d bloggare gillar detta: