Centret

Tystare lokal

Nu när arbetet med fönsterbytet på byggnaden har resultatet blivit en tystare lokal och därmed ännu behagligare miljö att meditera i. Varmt välkommen och upplev den varma och behagliga atmosfären på centret.

HJÄRTJUVEL BUDDHISTCENTER är en ideell förening som grundades år 2005 och som erbjuder meditationskurser, retreats och andliga aktiviteter öppna för alla. Vårt syfte är att ge dig och andra möjligheten att meditera för att utveckla inre ro och varaktig lycka. Genom buddhistisk meditation får du verktygen du behöver för att ta fram dina positiva sidor och upptäcka din potential till djup lycka och harmoni inom dig, något som du sen kan dela med dig till andra i din omgivning – din familj, vänner och medmänniskor!

Centret ligger centralt beläget i vasastan, ett stenkast från vasaplatsen och med utsikt över vasaparken. En perfekt oas för att finna stillhet och inre ro mitt i centrala Göteborg! På centret hålls kvällskurser, lunchmeditationer, helgkurser samt vissa retreats. Dagligen gör vi även sjungna meditationer så kallade ”pujas” som alla är välkomna på. Vi har även en affär/bokhandel där du bland annat kan hitta litteratur om meditation och buddhism.

Hjärtjuvel Buddhistcenter är ett av två Kadampabuddhistiska center i Sverige. Tara Buddhistcenter i Stockholm är vårt systercenter som vi har ett mycket nära samarbete med. För att få mer information om vad Kadampabuddhism är hänvisar vi till www.kadampa.org

%d bloggare gillar detta: