Om oss

Hjärtjuvel är ett center för meditation och modern buddhism. Vi har ett brett utbud av meditationskurser, events, utemeditationer, studieprogram i buddhism och retreats på olika nivåer. Kurserna är öppna för alla och du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta. På de flesta kurserna går det bra att komma drop-in.

Målet med kurserna är att lära sig att bevara ett rofyllt och positivt sinne i vardagen med hjälp av meditation och buddhistiska tankesätt. Genom att använda oss av dessa metoder kan vi minska stress och andra problem vi möter i våra moderna, upptagna liv och finna en djupare tillfredsställelse och lycka.

Buddhistisk meditation hjälper dig att ta fram dina positiva sidor och upptäcka din potential till djup lycka och harmoni inom dig, något som du sen kan dela med dig till andra i din omgivning – din familj, vänner och medmänniskor!

Modern buddhism är en speciell presentation av buddhismen som är anpassad för vårt moderna samhälle. Presentationen är mycket klar och praktisk och det är stort fokus på hur vi kan integrera meditation och buddhistiska tankesätt i våra moderna, upptagna liv.

Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenter är en del av Nya Kadampa-traditionen,
en internationell buddhistisk organisation grundad av meditationsmästaren
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso. Lär dig mer grunder och fördjupa dig via våra kurser.

Vi gör även sjungna meditationer så kallade ”pujas” som alla är välkomna på. Vi har även en affär/bokhandel  där du bland annat kan hitta litteratur om meditation och buddhism även på svenska.

Centret är en ideell förening som grundades år 2005.

%d bloggare gillar detta: