Kadampabuddhismen och Nya Kadampatraditionen (NKT)

Kadampabuddhismen är en särskild presentation av alla Buddhas läror som visar hela vägen till upplysning; hur vi börjar, hur vi gör framsteg på, och hur vi fullbordar den andliga vägen. Den är en del av Mahayanabuddhismen, där man försöker tillägna alla sina handlingar för andras lycka och välmående. Instruktionerna är enkla att följa och att tillämpa, med betoning på vikten av att omvandla våra dagliga aktiviteter till den andliga vägen.

Kadampabuddhismen grundades av den store indiske mästaren Atisha, vars följeslagare kallas för ‘Kadampor’. Senare utecklade Je Tsongkhapa Kadampatraditionen vidare, genom undervisningar, skrifter och sitt perfekta exempel. Hans följeslagare kallas för ‘Nya Kadampor’.

                  
Atisha (982-1054)                               Je Tsongkhapa (1357-1419)

 

 Den Nya Kadampatraditionen – den Internationella Kadampabuddhistiska Unionen (NKT-IKBU) är en förening av buddhistcenter och utövare som praktiserar Kadampabuddhismen från mästarna Atisha och Je Tsongkhapa introducerad i väst av Geshe Kelsang Gyatso.

Vill veta mer?
Du är alltid välkommen att fråga oss om det är något du undrar över.

www.kadampa.org
Här kan du lära dig mer om olika Buddhor och deras symbolik, eller se bilder och videofilmer från stora festivaler, lyssna till böner och intervjuer med erfarna lärare, hitta länkar till center och tempel världen över, eller läsa inspirerande skrifter eller utdrag ur
buddhistiska böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: