Boksläpp – Den nya Åtta steg till lycka – 31 augusti

Torsdag 31 augusti 2017 kl 18.00-20.15, Fri entre!

Åtta steg till lyckaEfter många års arbete har vårt systercenter Tara Center i Stockholm den stora glädjen att ge ut Geshe Kelsang Gyatsos fantastiska bok “The New Eight Steps to Happiness” på svenska. Det är första gången en av Geshe-las böcker publiceras på ett nordiskt språk och det utgör en viktig milstolpe för Kadampa-buddhismen i Norden. Genom att läsa Geshe-las böcker på svenska kommer vi närmare Buddhas verkliga avsikt och får lättare att förstå den djupa och rika innebörden av hans ord och göra verklighet av Buddhas läror. Vi hoppas kunna ge ut Geshe-las andra böcker på svenska inom kort, till fördel för de som går kurser på Kadampa-centren i Sverige och för alla andra som förstår svenska.

Kom och fira med oss! FRI ENTRÉ!

Vi vill fira det här unika tillfället genom att erbjuda lätt förtäring och en 10% rabatt på boken bara denna kväll. Alla är varmt välkomna!

Schema

18:00-18:30 Kanapé och alkoholfri cider serveras
18:30-18:45 Vi berättar om projektet och framtida planer på översättningar
18:45-19:45 Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare och buddhistnunna
Kelsang Jema håller ett föredrag om boken Den nya Åtta steg till lycka och guidar en avslappnande meditation.
19:45-20:15 Mingel och möjlighet att köpa boken och att anmäla sig till kommande kurser som kommer bygga på boken – en 2-veckorskurs ”Älska dig själv och andra” (för mer info se nedan) och en halvdagskurs den 16 september ”Konsten att förlåta” och även en kurs i Borås, mer info om den kommer snart. Det går även bra att anmäla sig till dessa kurser redan nu på hemsidan.

Vad boken handlar om:

Den mycket älskade buddhistiska dikten Åtta verser för att träna sinnet av Geshe Langri Tangpa utgör grunden för Geshe Kelsangs bok Den nya Åtta steg till lycka.  Dikten och Geshe-las förklaring visar hur vi alla kan lära oss att förvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter. Boken presenterar praktiska sätt att använda Buddhas tidlösa visdom för att stärka vår kärlek, visdom och medkänsla. Genom dessa metoder kan vi finna en djup inre ro, överkomma problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential.

Diktens första vers lyder:

Med avsikten att uppnå
det slutliga och högsta målet,
som överträffar själva den önskeuppfyllande juvelen,
må jag ständigt värdesätta alla levande varelser.

Uppföljningskurs – Älska dig själv och andra

shutterstock_92144092.jpg

Med Hjärtjuvels huvudlärare och buddhistnunna Kelsang Jema
2-veckorskurs på torsdagar v. 36-37                                                                                                Kursavgift: 275 kr. Drop-in pris: 150 kr per tillfälle eller rabattkort.

Vecka 1, 7 sept kl 18.30-20.00 – Älska dig själv och andra
Vecka 2, 14 sept kl 18.30-20.00 
– Förbättra dina relationer  

För både nybörjare & mer erfarna! Man kan delta på båda tillfällena eller bara ett av dem.
Obs! Det går bra att delta på kursen även om du inte kan komma på Boksläppet den
31 augusti.

Boka nu-01-01

Kursinnehåll: Kursen kommer bygga på boken Den nya Åtta steg till lycka – den Buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet av Geshe Kelsang Gyatso som kommer släppas på svenska den 31 augusti.

Även fast våra relationer är en stor källa till glädje i våra liv så för de ofta även med sig problem. Vi är ofta kritiska mot oss själva och andra och har ofta orealistiska förväntningar vilket lätt leder till besvikelser och konflikter och gör att vi har svårt att känna en äkta kärlek.

Under denna kurs kommer du få lära dig nya, inspirerande Åtta steg till lycka
meditationer och tankesätt för att stärka din kärlek och kunna se mera positivt på dig själv och andra. Genom att mer och mer börja identifiera dig själv och andra med den enorma potential vi alla har så kan du lättare släppa taget om dina egna och andras fel och begränsningar. På sått sätt kan du utveckla en djupare förståelse och empati för andra och en sund självkänsla. Genom att stärka din kärlek på detta sätt bygger du grunden för att nå din fulla potential och kan njuta av ett lyckligare liv och mer tillfredsställande relationer.

”Om vi värdesätter alla vi möter eller tänker på så kommer det inte finnas någon grund att utveckla avundsjuka, ilska eller andra skadliga tankar och vårt sinne kommer förbli rofyllt hela tiden”.                             

”Genom att uppriktigt värdesätta alla levande varelser kommer vi alltid att handla med kärleksfull vänlighet och de kommer att återgälda vår vänlighet. Andra kommer inte behandla oss illa, och det kommer inte att finnas någon grund för konflikter. Andra kommer att tycka om oss, och våra relationer kommer bli mer stabila och tillfredsställande.”
                                                                        Geshe Kelsang Gyatso – Den nya Åtta steg till lycka

En bön:

Vi ber att Den nya Åtta steg till lycka kommer att hjälpa många människor, både i denna och i framtida generationer, att lösa sina problem och finna den frid och lycka de längtar efter.

%d bloggare gillar detta: