Är nyfiken på modern buddhism

Vad roligt att du är intresserad av modern buddhism. Du har kommit helt rätt.

Buddha Shakyamuni 3 - Tharpa Artwork

Buddha Shakyamuni 3 – Tharpa Artwork

Buddhismen presenterar vetenskapliga metoder för att förbättra vår mänskliga natur och egenskaper genom att utveckla kapaciteten i vårt sinne. Modern Buddhism är en speciell presentation av buddhismen som är anpassad för vårt moderna, västerländska samhälle. Presentationen är mycket klar och praktisk och det är stort fokus på hur vi kan integrera meditation och buddhistiska tankesätt i våra moderna, upptagna liv.

Hjärtjuvel Buddhistcenter är en del av den Nya Kadampatraditionen – den Internationella Kadampabuddhistiska Unionen (NKT-IKBU) som är en förening av buddhistcenter och utövare som praktiserar Kadampabuddhismen från mästarna Atisha (982-1054 e.Kr.) och Je Tsongkhapa (1357-1419 e.Kr.) introducerad i väst av Geshe Kelsang Gyatso.

Kadampabuddhismen är en del av Mahayanabuddhismen, där man försöker tillägna alla sina handlingar för andras lycka och välmående.

Hur kan våra kurser hjälpa?

Hjärtjuvel erbjuder meditationskurser 3-5 veckorskurser som hålls på centret kvällstid tisdagar och onsdagar. Vi har även dagskurser på centret på torsdagar. Grundprogrammet är ett studieprogram utformat för att ge dig möjligheten att fördjupa din förståelse och erfarenhet av buddhism och meditation, genom systematiska studier och regelbunden meditationsträning.

Våra helgkurser kanske passar dig?

Planerade kurser i ämnet:

Grundprogrammet hålls på centret måndagar. Grundprogrammet är utformad för att ge dig möjligheten att fördjupa din förståelse och erfarenhet av buddhism och meditation, genom regelbundna studier, diskussioner och meditationsträning. Vi studerar nu boken “Åtta steg till lycka”.

Boktips

Läs gärna om lämpliga böcker att börja med här.

Vill veta mer?

Du är alltid välkommen att fråga oss om det är något du undrar över. Vi finns för dig!

%d bloggare gillar detta: