Föredrag & meditation 27 juni

shutterstock_92144092.jpg

ÄLSKA DIG SJÄLV & ANDRA

FÖREDRAG & MEDITATION MED CENTRETS HUVUDLÄRARE OCH BUDDHISTNUNNA KELSANG JEMA

Onsdag 27 juni kl. 18.30-20.00

Anmälan eller drop-in i mån av plats
Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Kostnad: 100 kr
15 % rabatt för dig som är arbetslös/ sjukskriven/ pensionär/ student
mot uppvisande av intyg.

Boka nu-01-01

Även fast våra relationer är en stor källa till glädje i våra liv så för de ofta även med sig problem. Vi är ofta kritiska mot oss själva och andra och har ofta orealistiska förväntningar vilket lätt leder till besvikelser och konflikter och gör att vi har svårt att känna en äkta kärlek.

Under detta föredrag kommer du få lära dig nya, inspirerande Åtta steg till lycka
meditationer och tankesätt för att stärka din kärlek och kunna se mera positivt på dig själv och andra. Genom att mer och mer börja identifiera dig själv och andra med den enorma potential vi alla har så kan du lättare släppa taget om dina egna och andras fel och begränsningar.
På sått sätt kan du utveckla en djupare förståelse och empati för andra och en sund självkänsla. Genom att stärka din kärlek på detta sätt bygger du grunden för att nå din fulla potential och kan njuta av ett lyckligare liv och mer tillfredsställande relationer.

”Om vi värdesätter alla vi möter eller tänker på så kommer det inte finnas någon grund att utveckla avundsjuka, ilska eller andra skadliga tankar och vårt sinne kommer förbli rofyllt hela tiden”.                             

”Genom att uppriktigt värdesätta alla levande varelser kommer vi alltid att handla med kärleksfull vänlighet och de kommer att återgälda vår vänlighet. Andra kommer inte behandla oss illa, och det kommer inte att finnas någon grund för konflikter. Andra kommer att tycka om oss, och våra relationer kommer bli mer stabila och tillfredsställande.”
                                           Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso – Den nya Åtta steg till lycka

Föredraget kommer bygga på boken Den nya Åtta steg till lycka – den Buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet av Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso.
Boken finns att köpa på centret.

OM BOKEN
Den mycket älskade buddhistiska dikten Åtta verser för att träna sinnet av
Geshe Langri Tangpa utgör grunden för Geshe Kelsangs bok Den nya Åtta steg till lycka.
Dikten och Geshe-la’s förklaring visar hur vi alla kan lära oss att förvandla livets utmaningar och svårigheter till värdefulla och befriande andliga insikter.
Boken presenterar praktiska sätt att använda Buddhas tidlösa visdom för att stärka vår kärlek, visdom och medkänsla. Genom dessa metoder kan vi finna en djup inre ro, överkomma problem och svårigheter med ett glädjefyllt sinne och förverkliga vårt mänskliga livs fulla potential.

KELSANG JEMA
Jema1 20141014Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till Geshe Kelsang Gyatso. Hon har många års erfarenhet buddhism och meditation och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige. På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra moderna, upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet.

Detta föredrag passar även perfekt för dig som är nyfiken på centret och vår verksamhet.
Vi kommer berätta om vårt kursutbud och det finns möjlighet att ställa frågor.
Efteråt bjuder vi på fika för de som vill stanna kvar.

Varmt välkommen till en inspirerande kväll!

%d bloggare gillar detta: