SOMMARKURS MEDITATION FÖR NYBÖRJARE

Sommarkurse_1024x700

Kursdatum: 28/6, (5), 19/7, 9/8          kl 18.30-20123rf.com_27831187_s_cukmen
Valfritt hel kurs eller fristående tillfällen
OBS! 5/7 fristående med gästlärare

Anmälan eller Drop in

Kurslärare: Anna Wenander

Clear mind CD

Kursinnehåll: Lär dig grunderna i meditation och få praktiska tips och inspiration för att komma igång och meditera hemma. Du kommer få lära dig enkla och inspirerande meditationer som du sedan kan fortsätta att göra hemma för att minska stress och bevara ett mer balanserat och positivt sinne i vardagen. Vi kommer även titta på hur alla kan lära sig att meditera på ett sätt som är enkelt att integrera i våra moderna, upptagna liv. Meditationerna vi kommer göra bygger på CD’n: ”Meditations for clear mind” som finns att köpa på centret för den som vill.

Meditation är en fantastisk metod för att stilla sinnet, skingra tankarna och finna inre ro. Att meditera innebär att vi bekantar sinnet med inre ro och positiva sinnesstämningar. Detta ger oss ny positiv input och hjälper oss att släppa taget om negativa tankar och känslor. Meditation hjälper också mycket bra mot stress och har en positiv effekt på vår hälsa.

Vi använder enkla guidade meditationer för att lugna och rensa sinnet, släppa spänningar och njuta av livet. Dessa meditationer hjälper oss att dämpa våra distraktioner och vara mer närvarande i nuet samtidigt som vi har en positiv sinnesstämning.

 Inre utrymme och klarhet
Genom meditationsträning skapar vi ett inre utrymme och klarhet som gör att vi kan styra vårt sinne oavsett yttre omständigheter. Så småningom utvecklar vi mental balans, en balanserad sinne som är rofyllt och positivt hela tiden, snarare än en obalanserad sinne som pendlar mellan ytterligheterna av spänning och förtvivlan.
Om vi tränar i meditation regelbundet, kommer vi så småningom kunna utrota vanföreställningar från vårt sinne, orsakerna till alla våra problem och lidande. På detta sätt ska vi komma att uppleva varaktig inre ro. Sedan, dag och natt i liv efter liv, får vi uppleva bara inre ro och lycka.
Citerat från ”New Meditation Handbook”, Geshe Kelsang Gyatso och New Kadampa Tradition

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: